George Wang'ın "Işık Yolu ve Boşluk" Adlı Eseri: Bir Konut Evi Olarak Yeniden Tanımlanıyor

2022 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nün Bronz Sahibi

George Wang'ın "Işık Yolu ve Boşluk" adlı tasarımı, konut evi kavramını yeniden şekillendiriyor. Bu tasarım, geniş doğal ışık ve muhteşem manzaraların keyfini çıkarabileceğiniz bir yaşam alanı sunuyor.

George Wang'ın "Işık Yolu ve Boşluk" adlı tasarımı, konut evi kavramını yeniden şekillendiriyor. Bu tasarım, geniş doğal ışık ve muhteşem manzaraların keyfini çıkarabileceğiniz bir yaşam alanı sunuyor. Wang, bu tasarımın ilhamını, geniş manzaralara ve doğal ışığa sahip bir birimden aldığını belirtiyor. Yemek odası ve ada masa, harika bir manzaraya karşı konumlandırılmış. Beyaz çerçeve, oturma odasının üzerindeki büyük kirişi hafifleten tavan motifi olarak belirlenmiştir.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, tavan motifi ile mekanın hacmi arasındaki diyalog yer alıyor. Sürekli çerçeveli bir desen, beyazla boyanarak görsel bir yol oluşturur ve genel alanda geçiş yapan ağır bir kirişi yumuşatır. Bu tasarımın diğerlerinden farklı kılan özelliklerinden biri de bu.

Wang, bu tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi hakkında, malzeme ve mekansal unsurların dikkatlice koordine edildiğini belirtiyor. Oturma odasındaki cilalı mermer yüzeydeki parlamayı engellemek için fayans bantları ve ahşap kullanılıyor. Gelecekteki sakin, geniş bir yaşam alanı talep ediyor. İnce dokular ve döşeme objeleri, genellikle büyük ölçekli bir yaşam biriminde sorun olan huzursuz havayı yumuşatıyor.

Yapay aydınlatmanın kullanımı, renk verme ve mekansal atmosfer açısından çok etkili. Ayakta duran ışık direkleri ve gizli aydınlatma armatürleri, gece iyi bir hava ve ambiyans yaratıyor. Bu tasarım, Kaohsiung'da Nisan 2020'de başladı ve Ağustos 2021'de tamamlandı.

Wang, bu evi küçük ama zarif bir galeri gibi göstermek için çift eğimli hatları kullanarak tavanı genişletti ve odanın daha aydınlık görünmesi için kirişi tavana gizledi. Büyük pencereler, odaya resim gibi manzaralar getiriyor. Yemek odası ve ringa balığı motifli cam panel. Çay platformu, deniz manzarasına bakıyor.

George Wang'ın "Işık Yolu ve Boşluk" adlı tasarımı, 2022 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödülün sahibi oldu. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: George Wang
Görsel Kredileri: George Wang
Proje Ekibi Üyeleri: George Wang
Proje Adı: Light Path and Void
Proje Müşterisi: George Wang


Light Path and Void IMG #2
Light Path and Void IMG #3
Light Path and Void IMG #4
Light Path and Void IMG #5
Light Path and Void IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun