Geçmişin Hatıralarını Canlandıran Mikro Konut: Bi Wabisabi

Shiho Chu'nun Zamanın Dördüncü Boyutunu Keşfettiği Tasarım

Shiho Chu, seyahat anılarını ve nostaljik ruh halini mükemmel bir yaşam oranına dönüştürme amacıyla tasarladığı Bi Wabisabi isimli mikro konut projesiyle, mekanda zamanın dördüncü boyutunu ortaya çıkarmayı başardı.

Tasarımcı Shiho Chu, Bi Wabisabi adlı projesinde, sahiplerinin Japonya seyahat anılarını öncelikli olarak ele alarak, bu nostaljik duyguyu aktarmak için dar, dikey yüksekliği bir avantaj olarak kullanmış. Sahiplerinin Japonya'da hayranlıkla ziyaret ettikleri unutulmaz bir kitapçıyı anımsatan, zeminden tavana kadar doldurulan kitaplık tasarımı, mekanı domine ediyor.

26 metrekarelik bir alana sahip olan bu proje, sahiplerinin kalplerinde derinlerde saklanan dördüncü boyuttan anıları ortaya çıkararak, mekanda mükemmel bir yaşam oranı oluşturuyor. Tasarım, zaman elementine odaklanarak, bu anıları mekanda somutlaştırıyor.

Shiho Chu ve tasarım ekibi Kei Chou, sahiplerinin seyahat anılarını ve nostaljik ruh halini mükemmel bir yaşam oranına dönüştürmek için mekanı manipüle etmek yerine, zaman elementine meydan okuyarak, sahiplerin kalplerinde derinlerde saklanan dördüncü boyutu doğal bir şekilde ortaya çıkarıyorlar. Bu sayede, sahipler her istediklerinde değerli anılarını ziyaret edebiliyorlar.

Projeye Nisan 2019'da Taipei, Tayvan'da başlandı ve Eylül 2019'da tamamlandı. Tasarımın Japon tarzı, Wa-fu tarzı, Daikanyama, Taipei, Tayvan etiketleriyle tanımlanıyor.

Bi Wabisabi, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal yeteneği ile hayranlık uyandıran, mükemmel bir seviyede başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shiho Chu
Görsel Kredileri: Shiho Chu
Proje Ekibi Üyeleri: Shiho Chu, Creative Director Kei Chou, Designer
Proje Adı: Bi-Wabisabi
Proje Müşterisi: Shiho Chu


Bi-Wabisabi IMG #2
Bi-Wabisabi IMG #3
Bi-Wabisabi IMG #4
Bi-Wabisabi IMG #5
Bi-Wabisabi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun