Duo Yun Xuan Sanat Merkezi: Bauhaus Estetiğinin Modern Yorumu

Yushe Design, Bauhaus'un 100. yılına özel Duo Yun Xuan Sanat Merkezi'ni tasarladı

Yushe Design tarafından tasarlanan Duo Yun Xuan Sanat Merkezi, Bauhaus'un 100. yılına özel olarak tasarlandı. Bauhaus estetiğini harfiyen yansıtmak yerine, bu estetiği modern bir yorumla sunan merkez, renk ve formasyon müdahaleleri ile mekanı aktive ediyor.

Yushe Design tarafından tasarlanan Duo Yun Xuan Sanat Merkezi, Bauhaus'un 100. yılına özel olarak tasarlandı. Bauhaus estetiğini harfiyen yansıtmak yerine, bu estetiğin hem etosunu hem de mevcut sapmalarını çağrıştıran bir mimari deneyim sunuyor. Renk ve formasyon müdahaleleri ile geometrik soyutlamalar, mekanı aktive etmek için yenilikçi bir şekilde kullanılıyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, binanın düzensiz formu nedeniyle dar ve sıkışık alanın kullanımı, düşük ışık ve akışa yanıt olarak trafik akışının optimizasyonu, sanatsal çalışma kavramının entegrasyonu ve çalışma ve sanatsal aktivite arasındaki ilişkinin en verimli ve ekonomik şekilde koordinasyonu bulunuyor. "Duo Yun" kavramı (Çince'de bulut anlamına gelir), farklı seviyelere yerleştirilen soyut eğri çizgili formlara ayrıştırıldı ve her katın işlevsel bölümünü ve sanat etkinlikleri için kurulumları temsil ediyor.

Merkez, kullanıcıların daha iyi bir çalışma deneyimi yaşamasını sağlamak için sıradan bir halka açık koridoru çok fonksiyonlu bir boş zaman alanına dönüştürdü. Bu alan, ofis dışında okuma, egzersiz yapma, kahve içme gibi aktiviteleri gerçekleştirebilecek bir alan sunuyor.

Yushe Design, Bauhaus'u bir tasarım tarihi nesnesi olarak yorumlamak niyetinde olmadıklarını belirtiyor. Aksi takdirde, bir tür özdeşlik durumuna düşmek kaçınılmaz olurdu. Tasarımcılar, Bauhaus'u çağdaş bağlamlarda uygulamayı ve o dönemin uygulayıcılarıyla bir diyalog başlatmayı umuyorlar. Yeni bir tarihi başlangıç noktasında, bir yüzyılın yankılarını, tasarım ve inşaatın kökeni için ateşli bir çağrıyı, idealist bir sanatçı gibi, yenilikçi, açık, samimi, sosyal sorunlara cesurca ve eleştirel bir şekilde yaklaşan bir çağrıyı her zaman duyabiliriz.

Duo Yun Xuan Sanat Merkezi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yushe Design
Görsel Kredileri: Photographer Yin Ming, Fancy Image,2020
Proje Ekibi Üyeleri: Design Firm Yushe Design Chief designer Xu Yi, Chen Xiao Design Team Pang Yu, Chen Peng, Zhou Xueying, Ji Shuai, Gao Fei MEP Engineering Shanghai Chuangjian MEP Design Co.,Ltd Lighting Design Team Shanghai ZG Lighting Design Co., Ltd Consulting Construction Drawing Design Jianmeng Design Group
Proje Adı: Duo Yun Xuan Art Center
Proje Müşterisi: Yushe Design


Duo Yun Xuan Art Center IMG #2
Duo Yun Xuan Art Center IMG #3
Duo Yun Xuan Art Center IMG #4
Duo Yun Xuan Art Center IMG #5
Duo Yun Xuan Art Center IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun