Zafiri Cava Deli: Adanın Kalbindeki Geleneksel Konak Estetiği

Konstantinos Gkagkos'un İç Mekan Tasarımında Eski ve Yeni Arasında Bir Köprü

Zafiri Cava Deli'nin mimari tasarımı, adanın merkezindeki eski bir konak görünümünde oluşturuldu. İç mekan, metal ve ahşabın yaşlı renk tonlarıyla birleştiği uyumlu bir tasarım ile karakterize edilirken, dışarıda görkemli kemerler vitrinleri süslüyor.

Proje, ilk bakışta bir kişinin karşılaştığı etkileyici bir dükkan görünümüne sahip olacak şekilde, adanın merkezindeki eski bir konak benzeri bir proje oluşturmak amacıyla tasarlandı. Tasarımın önemli bir bölümü, mağazanın kalesi olarak da bilinen mahzeni oluşturuyor. Kullanılan tasarım yöntemi, bu yeri klasik bir geleneksel mahzen gibi göstermektir.

Projenin gerçekleştirilmesi, adanın öğesi ile eski bir konak arasında uyum sağlama fikri ile tasarlandı. Metal ve ahşap öğesi yoğun bir şekilde kullanılırken, yaşlı toprak tonları mağazanın iç ve dışını çevreliyor. Deri mobilyaların seçimi ve yerleştirilmesi de geleneksel bir konak hissi veriyor. Dışarıda görkemli kemerler, adaya dokunuş katıyor ve hak ettiği prestiji veriyor.

Projenin toplam boyutu 217 metrekare. Mağaza, adanın öğesi ile eski klasik bir konak mahzeni arasında başarılı bir şekilde birleşme zorluğunu aştı. Hedef, en iyi izlenimleri bırakarak plajın bir simgesi olarak benzersiz bir proje oluşturmak ve aynı zamanda müşterinin beklentilerini karşılamaktı.

Tasarım çalışması, projenin adanın kalbindeki bir geleneksel konak anımsatan bir proje olması amacıyla yapıldı. Ziyaretçi, vitrini süsleyen kemerler nedeniyle mağazanın özel bir yönüyle karşı karşıya kalır. Planın önemli bir yeri, mağazanın asil mahzeni idi. Alanın atmosferine katkıda bulunan bir öğe, adanın tarzını en üst düzeye çıkaran klasik avizelerin uygulanmasıydı.

Proje, Nisan 2022'de başladı ve Temmuz 2022'de tamamlandı. Konstantinos Gkagkos'a ait telif hakları, 2023'te bu tasarım için prestijli bir A' İç Mekan Tasarımı Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve harika sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede mükemmellik gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Konstantinos Gkagkos
Görsel Kredileri: Image #1 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #2 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #3 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #4 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #5 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Konstantinos Gkagkos
Proje Adı: Zafiri Cava Deli
Proje Müşterisi: Konstantinos Gkagkos


Zafiri Cava Deli IMG #2
Zafiri Cava Deli IMG #3
Zafiri Cava Deli IMG #4
Zafiri Cava Deli IMG #5
Zafiri Cava Deli IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun