Purity: Shih Han Tseng'in Sadelik ve Konfor Odaklı Ofis Tasarımı

Doğal Minerallerle Nem Dengesini Sağlayan ve Aydınlık Bir Atmosfer Sunan Ödüllü Tasarım

Shih Han Tseng'in Purity adlı projesi, Tayvan'ın rüzgarlı, yağışlı ve nemli şehri Danshui'de bulunan bir ofis alanını, basit çizgiler ve saf beyaz bir renk şemasıyla dönüştürüyor. Hem bir ofis hem de bir toplantı odası ile malzeme showroomunu barındıran bu 62 metrekarelik alan, doğal ışığın geniş bir şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor.

Projenin temel ilham kaynağı, mekanın bulunduğu Danshui şehrinin iklimi ve coğrafi özellikleri. Tasarımcılar, alanın hem ofis hem de toplantı odası olarak kullanılabilmesi için dairesel bir tasarım konsepti benimsemişler. Aydınlık bir atmosfer yaratmak için beyaz ahşap panjurlar kullanılarak ışığın ayarlanması ve gölgelendirilmesi sağlanmış.

Tasarımın en dikkat çekici özelliklerinden biri, alanı tanımlamak ve görsel algıyı genişletmek için kullanılan iki renkli zemin kaplaması. Nem ve nem direncini düzenlemek için doğal mineral kaplamalar ve sistem dolapları kullanılmış. Büyük camlı giriş, iç mekanın şeffaflığını vurgularken, dairesel tasarım doğal ışığı içeriye çekerek mekana konforlu bir his katıyor.

Tasarımcılar, mekanın nem dengesini düzenlemek için doğal kireç tozu ve mineraller içeren bir kaplama kullanmışlar. Mavi zemin kaplamasını tamamlamak için toplantı sandalyeleri ve masa ayakları için Prusya mavisi seçilmiş. Konferans masası, konferans alanını dağıtan ve kullanıcıların konforunu artıran dengeli bir ışık sağlayan metalik halka avizelerle donatılmış.

Ofis, 62 metrekarelik bir alana sahip ve bir konferans odası, ofis ve malzeme showroomu ile bir tuvaletten oluşuyor. İç mekanın sadece 62 metrekare olması nedeniyle, tasarımcılar alanı ofis alanı ve toplantı alanı olarak ayırmışlar ve iki alanı, alanı tanımlayan ve aynı zamanda iki alan arasındaki etkileşimi bağlayan çift taraflı sistem dolaplarıyla ayırmışlar.

Proje, 2020 yılının Aralık ayında Danshui şehrinde tamamlandı. Tasarımın odak noktası, kullanım ve konfora yönelikti. Stüdyonun kaldırımın yanında yer alması nedeniyle, tasarımcılar girişi 40 cm geri çekerek insanların sundurma altına sığabileceği bir boyutta bir yarı açık giriş alanı oluşturmuşlar.

Ofisin yağışlı bir şehirde bulunması nedeniyle, yağmurlu hava koşullarında misafirlerin giriş çıkışlarında bir tampon sağlamak için tasarımcılar girişi 40 cm geri çekmişler. Mavi zemin kaplaması, giriş alanını iç mekana kadar genişletirken, sınırları belirliyor. Nemli iklim koşullarına yanıt olarak, iç mekan mobilya malzemesi nem dirençli ve kolay temizlenebilir sistem dolapları ile nem emici zemin kaplaması kullanılarak mekanın genel nem dengesi düzenlenmiş.

Shih Han Tseng, basit ve temiz çizgilerle saf ve sakin bir iç mekan tasarım stüdyosu yaratmış. İç mekan düzeni, ışık, hava ve insanlar için dolaşıma izin veren dairesel bir tasarım kullanıyor. Mekanın rengi, ana olarak beyazken, mavi zemin kaplaması bir ayırıcı olarak kullanılarak iç ve dış mekan arasındaki sınırları bulanıklaştırıyor, görüş alanını genişletiyor ve aynı zamanda mekanın görsel odak noktasını artırıyor. Tüm zemin camı, dışarı ile bağlantıyı sağlar ve şeffaf ve açık bir ofis alanı sunar.

Purity projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir hale getirme konusunda olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yen-Ting Liu
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer MD.PURSUIT , Purity, 2020. Image #2: Photographer MD.PURSUIT , Purity, 2020. Image #3: Photographer MD.PURSUIT , Purity, 2020. Image #4: Photographer MD.PURSUIT , Purity, 2020. Image #5: Photographer MD.PURSUIT , Purity, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Shih-Han Tseng
Proje Adı: Purity
Proje Müşterisi: Yen-Ting Liu


Purity IMG #2
Purity IMG #3
Purity IMG #4
Purity IMG #5
Purity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun