Çift On: Geleneksel Çin Yapısından İlham Alan, İnovatif ve Çok Fonksiyonlu Masa Tasarımı

Le Xu'nun Çift On Masası, Estetik ve Fonksiyonelliği Birleştiriyor

Çinli tasarımcı Le Xu, geleneksel mortise ve tenon yapısından ilham alarak, taşıma maliyetlerini büyük ölçüde azaltan ve internet üzerinden satışa uygun olan Çift On adlı bir masa tasarladı.

Çift On masası, estetiği ve yapıyı yüksek düzeyde entegre eder. Tasarım, mortise ve tenon bağlantısını ve kaldıraç prensibini ustaca kullanır. Ürünün kendisi herhangi bir metal konektör içermez ve el ile sökülüp takılabilir. Düz tasarımı, taşıma maliyetlerini büyük ölçüde azaltır ve internet üzerinden satış için çok uygundur.

Le Xu, tasarım sürecinde, düşük geliri, dar yaşam alanı, online alışverişe olan ilgisi, sık sık taşınması ve belirli bir yaşam kalitesini arzulayan 90 sonrası gençlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurdu. Çift On masası, bu tür kişiler için tasarlandı. Şekli basit ve modadır, işlevleri tamdır, depolaması kolaydır, yapısı zekicedir ve el ile sökülüp takılabilir. Düz ambalaj tasarımı, taşıma maliyetini büyük ölçüde azaltır, böylece ürünün fiyatı daha uygun hale gelir.

Çift On masası, bambu ve ahşaptan yapılmıştır ve metalle tamamlanmıştır. Basit ve şık bir görünüme sahip olan masa, mortise ve tenon kullanımıyla güçlü bir görsel etki yaratır. Masa ayaklarındaki deri cebi, ihtiyaç duyulduğunda takılabilir ve bazı kitaplar veya tablet bilgisayarlar yerleştirilebilir, böylece kolay depolama sağlar.

Tasarımın en zorlu kısmı, yapısal tasarımıdır. Le Xu, masa sökme ve montaj işlevini ve sağlamlığını gerçekleştirmek için mortise ve tenon yapısını ve kaldıraç prensibini yenilikçi bir şekilde tasarlar ve uygular. Yapısal modellemesinin sunum etkisi, çağdaş estetikle mükemmel bir şekilde entegre olmuştur!

Çift On masası, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülünü kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları ve daha iyi bir dünya için katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xu Le
Görsel Kredileri: Xu Le
Proje Ekibi Üyeleri: Xu Le Yang Cunyuan Zhou Jiayu
Proje Adı: Double Ten
Proje Müşterisi: Xu Le


Double Ten IMG #2
Double Ten IMG #3
Double Ten IMG #4
Double Ten IMG #5
Double Ten IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun