Yenilikçi Tasarımın Adı: Venturi

Fatih Özkaya İmzalı Venturi Vitrini

Automobil tutkusu, Fatih Özkaya'nın Venturi vitrin tasarımı için ilham kaynağı olmuş. Süper spor otomobillerin motor tasarımlarından esinlenerek oluşturduğu bu tasarım, karmaşıklığın ve düzenin mükemmel uyumunu sunuyor. Otomobillerin motor silindir düzenlemeleri, tasarım için ilhamın merkezini oluşturmuş.

Venturi vitrini, sahibinin kişiliğini tamamlayan ve sanat eserlerini sergilemek için gerçek bir değer sunan bir tasarım olarak öne çıkıyor. Venturi'nin tasarımında dikkatli bir şekilde kullanılan oranlar, görsel gücün zirvesini yaşatan bir deneyim sunuyor. 4250X500X2600 ölçülerindeki bu vitrin, estetik ve dayanıklılığı bir arada sunan zamansız bir tasarım anlayışını yansıtıyor.

Tasarımın işleyiş prensibi bulunmuyor. Dört sabit sütun ve farklı yönlerde sabitlenmiş raflardan oluşuyor. Türkiye'de Haziran 2023'te başlayan proje, Ağustos 2023'te tamamlanmış ve İstanbul mobilya fuarında Ocak 2024'te sergilenmiştir. Tasarım sürecinde, mevcut vitrin tasarımlarının incelenmesi ve tüm mevcut tasarımlardan farklı, eşsiz bir tasarım oluşturmak için yüzlerce görsel ve video araştırılmış, gerekli görülen görsel videolar kaydedilmiş ve en iyi detaylar burada toplanarak Venturi tasarımı ortaya çıkarılmıştır.

Tasarımın ortaya çıkışındaki en zorlu faktör, tamamen özgün ve en yüksek seviyede görsel güce sahip olma fikriydi. Tasarımın kağıt üzerinde belirmeye başlamasından üretimdeki son vidanın sıkılmasına kadar görsel detay ve malzeme kalitesine büyük özen gösterildi. Zamansız bir tasarım olması hedeflenerek, yıllar sonra bile aynı görsel gücü koruması amaçlandı.

Venturi, sanat eserlerini sergilemek için gerçek bir değer sunuyor ve sahibinin kişiliğini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Tasarımın kıtası, formun saflığının zarafet ve dayanıklılıkla birleştiği estetik zamansızlıktır. Tasarımdaki her detay, dikkatli ve disiplinli bir araştırmanın sonucudur. Tasarımın ortaya çıkışındaki en önemli faktör, tamamen özgün ve güçlü bir çizgiye sahip olmasıydı.

2024 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir kategorisinde ödül kazanan bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlar için veriliyor. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu ödül, kişilere tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünyaya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fatih ÖZKAYA
Görsel Kredileri: Fatih ÖZKAYA
Proje Ekibi Üyeleri: Fatih ÖZKAYA
Proje Adı: Venturi
Proje Müşterisi: FTH Design


Venturi IMG #2
Venturi IMG #3
Venturi IMG #4
Venturi IMG #5
Venturi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun