Çin Ritüellerinden İlham Alan Ödüllü Tasarım: Ceremony

Lu Yi'nin Yenilikçi ve Kültürel Semantiklerle Bezeli Tasarımı

Çinli tasarımcı Lu Yi, Çin ritüellerinden ilham alarak tasarladığı Ceremony adlı tabure ile A' Mobilya Tasarım Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazandı. Bu tasarım, estetik, konfor ve sürdürülebilirlik özelliklerini birleştiren teknik bir çözüm sunuyor.

Lu Yi'nin Ceremony adlı tasarımı, Çin'in nezaket ve medeniyetinden esinlenmiş bir oturma ünitesi tasarımıdır. Bu tasarım, konfor, kalite ve sürdürülebilir değerler gibi iyi bir tasarımın önemli yönlerine dayanmaktadır. Günümüzde bir ürünün bu anahtar unsurları temsil etmesi her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Bu konsept, minimalist çizgileri ile birlikte bu sandalyeyi benzersiz kılar.

Tabure, yapısal inovasyon sayesinde malzeme kullanımını azaltırken daha kararlı ve rahat bir kullanım deneyimi sunar. Oturma ünitesinin form dili, Doğu kültürünün daha büyüleyici özelliklerini taşır. Bu oturma ünitesi, Çin ritüellerinden ilham alır. Bu ritüeller, oracle kemik yazılarına ve altın üzerindeki erken yazıtlara kadar uzanır. Oturma davranışı da bir tür nezakettir ve ürünlerin tasarım semantikleri de nezaket kültürünü izler ve daha sonra genişler.

Tasarım, Çin'in (çengel ve mortise eklem) teknolojisini kullanarak bütünü birleştirir. Tezgah yüzeyi ve bacak ilk adımda CNC dijital kontrol makinesi ile oyulur, ardından el ile cilalanarak ince ayar yapılır. Malzeme olarak ceviz veya siyah ceviz kullanılır ve dijital üretim 3D sanal modeli benimser.

Lu Yi, estetik, konfor ve sürdürülebilirliği en yüksek seviyede birleştiren bir teknik çözüm bulmanın yanı sıra, ürünün işlevselliğini en üst düzeye çıkarmak için az miktarda malzeme kullanımına olanak sağlayan bir zorlukla karşı karşıya kaldı. Bu, ürünün işlevselliğini en üst düzeye çıkarmak için az miktarda malzeme kullanımına olanak sağlar.

Ceremony, 2023 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lu Yi
Görsel Kredileri: Lu Yi
Proje Ekibi Üyeleri: Lu Yi
Proje Adı: Ceremony
Proje Müşterisi: Lu Yi


Ceremony IMG #2
Ceremony IMG #3
Ceremony IMG #4
Ceremony IMG #5
Ceremony IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun