Guardians: Hayvanlardan İlham Alan Modern Mobilya Tasarımı

Kamran Afshar Naderi'nin Hayvan Formlarından İlham Alan Özgün Mobilya Seti

Kamran Afshar Naderi tarafından tasarlanan Guardians, hayvanlardan ilham alarak insanlarla pozitif bir bağlantı kurmayı hedefleyen sınırlı sayıda üretilen bir mobilya serisidir. Modern teknoloji ve el işçiliğinin birleştiği bu tasarım, hayvan anatomisini inceleyerek enerji ve çeviklik hissi uyandıran objeler yaratmayı amaçlamıştır.

Hayvanlar, binlerce yıldır insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Zoomorfik motifler, tarih öncesi sanattan günümüze kadar hayatta kalmış ve geleneksel el sanatlarına, halı dokumacılığı ve çömlekçilik gibi alanlara ilham kaynağı olmuştur. Pozitif insan-hayvan ilişkileri, pozitif duyguları tetikleyebilir ve aslında hayvanlar, birçok modern sanatçı ve tasarımcı için ilham kaynağı olmuştur.

Guardians, hayvanlar ve insanlar arasında pozitif bir bağlantı kurmayı hedefleyen sınırlı sayıda üretilen bir mobilya serisidir. Sandalyeler, ergonomik ve rahat olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu mobilyalar, son teknoloji 3D baskı sistemi, fiberglas teknolojisi ve son rötuşlar için el işçiliği ile üretilmiştir.

Tasarımcı, Guardians'ı tasarlarken hayvan anatomisini incelemiştir. Bu, enerji ve çeviklik hissi uyandıran objeler yaratmayı amaçlamıştır. Bu proje, düşünme, akıl yürütme duygusunu teşvik etmek ve çevremizdeki olayları ve dünyayı basitçe görmezden gelmemek için tasarlanmıştır.

Guardians, Ağustos 2021'de Tahran'daki Patternitecture sergisinde tasarlanmış ve sunulmuştur. Bu tasarım, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite gösterir ve pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

Guardians, hayvanlardan, özellikle de siyah panterlerden ilham alan sınırlı sayıda üretilen bir mobilya serisidir. Sandalyeler, ergonomik ve rahat olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu proje, düşünme, akıl yürütme duygusunu teşvik etmek ve çevremizdeki olayları ve dünyayı basitçe görmezden gelmemek için tasarlanmıştır. Ayrıca, tasarımıyla kullanıcılar ve hayvanlar arasında duygusal bir bağlantı kurmayı amaçlamaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: kamran Afshar Naderi
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer, Farzad Bagherzadeh, Photography, 2021 Image #2: Photographer, Farzad Bagherzadeh, Photography, 2021 Image #3: Photographer, Farzad Bagherzadeh, Photography, 2021 Image #4: Photographer, Farzad Bagherzadeh, Photography, 2021 Image #5: Photographer, Farzad Bagherzadeh, Photography, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: kamran Afshar Naderi
Proje Adı: Guardians
Proje Müşterisi: kamran Afshar Naderi


Guardians IMG #2
Guardians IMG #3
Guardians IMG #4
Guardians IMG #5
Guardians IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun