Elegance: Jacksam Yang'ın Modern ve Çeşitli Yemek Mekanı Tasarımı

Restoran Tasarımında Batı ve Doğu Unsurlarının Uyumu

Jacksam Yang'ın Elegance adlı restoran tasarımı, mimari dokuya uyum sağlayan ve batı unsurlarını söküp doğu tonlarıyla bütünleştiren bir konsept üzerine kurulu. Bu karmaşık unsurlar birbirlerine karşı öne çıkarken aynı zamanda birleşiyorlar.

Yang'ın tasarımı, kavisli bir alanın genişlemesi ve sol taraftan sağa kadar geniş açılı zemin kat pencereleri sayesinde kentsel şıklığın eşsiz bir atmosferini yaratıyor. Loş aydınlatmadan yayılan sıcak ışınlar, katı ve boşluk arasındaki karma medya ve sıcak ahşap dokusu ile toprak tonları arasındaki örtüşme, işlev ve estetiği dengelemeye yardımcı oluyor.

Tasarım, aşırı süsleme tekniklerine başvurulmadan kavisli yapı tarafından dikey dekoratif panellere güç veriyor. Nokta ışıklarının rehberliğiyle, alanın uzunluğu ve yüksekliği, alanın çeşitli renklerinin değişimiyle yankılanıyor ve birleşiyor. Bu geniş ölçekli yemek alanı, zengin bir hayal gücü şölenine dönüştürülüyor. Ahşap dokusu ve altın çerçeveler, mekana sıcaklık ve zarafet katıyor.

152 metrekarelik bu alan, katı ahşap, gri ayna, demir, deri, mermer, çelik levha ve laminat gibi malzemelerle donatılmış. Tasarım, mimarinin kavisli, kaba yüzey ve doku dilinin sürekliliğini içeriyor ve kavisli çizgiler, dekoratif panellerin freze derinliği ile birlikte uzun ve dolambaçlı bir etki yaratıyor.

Proje, 2020 yılında Temmuz ayında başladı ve Eylül ayında Taipei'de tamamlandı. Tasarım sürecinde, kavisli alanın dengesi, duvardaki yatay çizgiler tarafından sağlandı ve bu da iç mekan mobilyalarının ve şehir manzarasının mekanda birleşmesine olanak sağladı. Aynaların geniş kullanımı sayesinde hem form hem de imge hafifletildi ve aynı zamanda yelpaze şeklindeki alanın görünümü yansıtıldı. Böylece hem alan hem de görünüm genişletildi ve hafifletildi.

Elegance, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.

Özetle, Jacksam Yang'ın Elegance adlı restoran tasarımı, modern ve çeşitli bir yemek mekanı yaratma konusunda başarılı bir örnektir. Batı ve Doğu unsurlarını birleştiren bu tasarım, ziyaretçilere hem yenilikçi hem de rahatlatıcı bir atmosfer sunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jacksam Yang
Görsel Kredileri: Photographer : Weimax Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Jacksam Yang, Executive Director Steven Kuo, Design Director
Proje Adı: Elegance
Proje Müşterisi: Jacksam Yang


Elegance IMG #2
Elegance IMG #3
Elegance IMG #4
Elegance IMG #5
Elegance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun