Ao Han'ın Tasarladığı "The Beijing Parade": Eski Çin'e Saygı Duruşu

Tang Hanedanı'nın İhtişamını Yeniden Yorumlayan Belt and Road Temalı Restoran

Ao Han tarafından tasarlanan "The Beijing Parade" projesi, Belt and Road temalı restoranıyla, Tang Hanedanı'nın ihtişamını ve büyüklüğünü yüksek derecede soyut bir şekilde yansıtıyor. Bu restoran, Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın (AIIB) merkezinde yer alıyor ve Tang Hanedanı'nın görkemli, büyük, enerjik ve romantik unsurlarını içeriyor.

Projenin tasarım süreci, Temmuz 2020'de başlamış ve Eylül 2021'de Pekin'de tamamlanmıştır. 1800 metrekarelik bir alanı kaplayan restoran, Tang tarzı lambalar ve mobilyalar, sade ve rafine stil, yol temalı restoran gibi özelliklerle dikkat çekiyor.

Tasarımın ilham kaynağı, eski Çinlilere saygı duruşunda bulunmak ve Tang halkının dünyasını yeniden yaratmak amacıyla, insan dokunuşuyla yaşam sahneleri tasarlamaktır. Bu, İpek Yolu'nun parlak başarılarının ince bir ipucu ve metaforunu ortaya çıkarırken, aynı zamanda büyük uluslararası değişimlerin tarihi düğümlerinin yeniden yorumlanmasıdır.

Restoranın tasarımında kullanılan teknoloji, antre salonunda, baltayla yarılmış taş ve eski bakır logo, kırmızı raflar, orijinal taş çay masası, kırmızı şarap rafları, büyük çiçek dekorasyonları gibi unsurlarla Tang Hanedanı'nın zirve döneminin eşsiz refahını ve görkemini sergilemek için özenle kullanılmıştır.

Tasarımcılar, her bir inçlik görüntüye kalplerini döktüler. Koridor, kırmızı dokuma atkı ve çözgü ile süslenmiştir. Pagoda, yolun sonunu aydınlatır, mekanı ve zamanı birbirine bağlar. Bu, rüya gibi karanlık gecenin kusursuz bir şekilde kızıl rengini verir.

Projenin en büyük zorluklarından biri, ticari doğası nedeniyle mekansal tasarımın genellikle kusurları olmasıdır. Bu proje, lobisi olmayan özel odalar ve koridorlarla hakimdir. Bu tür durumlarda, tasarımcılar zaman ve mekanın ötesine geçerek bu kusurları giderirler.

Restoran, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ao Han
Görsel Kredileri: Wu Bing
Proje Ekibi Üyeleri: Ao Han
Proje Adı: The Beijing Parade
Proje Müşterisi: Ao Han


The Beijing Parade IMG #2
The Beijing Parade IMG #3
The Beijing Parade IMG #4
The Beijing Parade IMG #5
The Beijing Parade IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun