Magnolia Palace: Shangda Design Tarafından Tasarlanan Deneyim Merkezi

Doğayla İlişkisi ve Özgün Tasarımıyla Dikkat Çeken Magnolia Palace

Shangda Design tarafından tasarlanan Magnolia Palace, "nehir" konseptini kullanarak zarif çizgiler ve eğrilerle dikkat çeken bir deneyim merkezi. Bu tasarım, her biri büyük, modaya uygun ve avangart bir alan olan üst üste bindirilmiş yaylarla, satış ofisi alanını sürreal bir görsel şölene dönüştürüyor ve izleyicinin duyusal algılarını harekete geçiriyor.

Proje, Çin'in Jiangmen şehrinde yer alan bir satış merkezi tasarımıdır. Ana odak noktalarından biri doğayla olan ilişkisidir. Avludaki dalgalı gölü geçtikten sonra ziyaretçiler, giriş holündeki canlılık ve enerji ile tezat oluşturan bu doğa havasında kısa bir anlık huzur yaşayabilirler. İç mekan, çoğunlukla doğal formlar ve şekiller kullanır, örneğin dağ şeklindeki kanepeler, su damlası şeklindeki kahve masaları vb.

Alan, büyük miktarda özel şekilli yay elementi kullanır. Ayrıca tasarım, ileri teknoloji ve yeni malzemelerin kullanımına da odaklanır. Modaya uygun ve geleceğe yönelik metal, parlayan cam ve hafif paslanmaz çelik kullanarak tasarımcılar, malzemeleri kullanmanın yeni ve özgün yollarını keşfetmeyi umuyorlar.

Proje toplamda 220 metrekarelik bir alanı kapsar. İç Mekan, Ticari, Satış Merkezi, Pazarlama Deneyim Merkezi, Yay, Nehir, Sanat Galerisi, Rüya Mavisi, Yumuşak, Moda gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Tasarım sürecinde, mimari yapı aşamasından itibaren iç tasarımın müdahalesi, iç mekan duygusunun yaratılması için temel destek sağlar. İnşaat sürecinde, ahşap boya, paslanmaz çelik ve diğer kaplama malzemeleri fabrika tarafından özelleştirilir ve yerinde monte edilir, böylece işlem etkisi sağlanır.

Proje, Şubat 2020'de Jiangmen'de başladı ve Mayıs 2020'de Jiangmen'de tamamlandı. Bu dönemde, iç tasarım artık sadece duyusal algıyla sınırlı kalmamış, daha çok ruhani deneyim ve insanların ruhuna dokunup dokunamayacağı üzerine odaklanmıştır. Jiangmeng Yulan Bahçesi emlak satış merkezi tasarımı, zarif ve ilgi çekici çizgiler, harika üç boyutlu mekan kompozisyonu, minimalist ve cesur renklerle sürrealist bir tarzda birleşerek, çoklu stilleri bir araya getirerek şık ve modern bir mekan yaratmıştır.

Projenin tasarım ve inşaat süreci oldukça kısa olmuş ve inşaat teknolojisi için gereksinimler de oldukça yüksek olmuştur. Bu durumlar, tasarımcıların üstesinden gelmesi gereken zorluklar olmuştur. İnşaatın son aşamasında, tasarımcılar yerle sürekli iletişim halinde kalmış, sürekli takip etmiş ve süreci optimize etmişlerdir, böylece sonuç planlandığı gibi sunulmuştur.

Alan, yayların iç içe geçmesi ve sıralanması sanat formunu benimser ve yumuşak ve esnek bir mekan deneyimi yaratır. Büyük bir alanın beyaz ve koyu zeminle kullanılması, mavi renkle süslenmesi, mekanın moda özelliklerini gösterir. Okyanus temalı Çocuk Oyun Alanı, çocukların ilgisini artırmak ve aynı zamanda rüya gibi sahneler yaratmak için ilginç etkileşimli cihazlarla donatılmıştır. Tasarım ayrıca ileri teknoloji ve yeni malzemelerin kullanımına odaklanır, tasarımcılar genellikle sınırları aşmayı ve bir satış ofisi alanını somutlaştırmanın yeni yollarını araştırmayı diler.

Proje, 2021 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shangda Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Hengyu Jiang, Sand table area, 2020. Image #2: Photographer Hengyu Jiang, The reception hall, 2020. Image #3: Photographer Hengyu Jiang, Water bar, 2020. Image #4: Photographer Hengyu Jiang, Negotiation area, 2020. Image #5: Photographer Hengyu Jiang, Children's area, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Haitao Liu Shaojun Xie Dayang Liu Zuxian Zhou Zhiqiang Li
Proje Adı: Magnolia Palace
Proje Müşterisi: Shangda Design


Magnolia Palace IMG #2
Magnolia Palace IMG #3
Magnolia Palace IMG #4
Magnolia Palace IMG #5
Magnolia Palace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun