Strata Naha: Okinawa'nın Kalbinde Modern ve Gelenekselin Buluştuğu Bir Şehir Oteli

UDS Ltd. tarafından tasarlanan Strata Naha, Okinawa'nın zengin doğası ve tarihinden ilham alarak benzersiz bir şehir oteli yaratma hedefiyle ortaya çıktı.

Yaklaşık 500 yıl önce proje alanı okyanusun altında yer alıyordu ve mülkün yanında bir zamanlar ada olan eski bir orman bulunuyordu. Bu tarihi ve jeolojik öneme dayanarak "STRATA" konsepti oluşturuldu ve proje, Okinawa'nın zengin doğası ve tarihinden beslenen gelenekler ve kültürlerle derinden bağlantı kurmayı hedefledi.

Proje, Naha şehrinin kalbinde benzersiz bir 'şehir oteli' oluşturmayı planlıyor. "STRATA" adı, toprağın katmanları anlamına gelen ve zengin doğa ve kültürden ilham alarak, mevcut kültürel değerlerin katmanlarını keşfetmeyi ve devam eden kültürel içeriklere yeni değer katmanları eklemeyi hedefliyor. Proje ayrıca yerel toplulukla bağlantı kuran bir otel yaratmayı hedefliyor; yerel geleneksel zanaatkarlarla işbirliği yaparak modern iç tasarıma orijinal tekstiller dahil ediliyor. Otel, şehirden kaçıp rahatlamak için uygun bir konumda ve makul bir fiyatla değerli bir konaklama seçeneği haline geldi.

Projenin tasarımı, Ryukyu kireçtaşı, geleneksel kırmızı çatı kiremitleri ve yerel olarak temin edilen çamur gibi bölgeden geleneksel malzemeler kullanırken modern bir ifade elde etti. İç ve dış mekanlar sürekli olarak entegre edildi; bazı dış malzemeler iç mekan bitişleri için kullanıldı. Yerel jeolojik verilere dayanarak, her katta dışarıdan görülebilen farklı renklerde sıvalı duvarlar benimsendi. Restoranın ahşap tavanı da geleneksel dokuma tekstilin desenini referans alıyor.

Otel, yerel topluluğa kapılarını açmayı amaçlıyor; birinci kattaki restoran girişi ana caddeye doğrudan yerleştirildi. Proje, canlı mahalle manzaraları yaratarak alanı canlandırmayı hedefliyordu. Otel boyunca çeşitli el işlerini dahil etmek, yerel zanaatkarlar için fırsatlar yaratır ve yerel işletmeleri destekler. Ayrıca, tasarımından işletmesine kadar sürekli bir hikaye anlatma ve süreklilik sağlama konusunda UDS gibi bir şirketin katılımıyla.

Proje, Naha şehri, Okinawa, Japonda Nisan 2016'da başladı. Naha, Tayvan ve Japonya anakarası arasındaki Doğu Çin Denizi'ndeki 150'den fazla adayı içeren bir prefektörlük olan Okinawa'nın en büyük şehridir. Okinawa, tropikal iklimi, geniş plajları, mercan resifleri ve II. Dünya Savaşı mirasıyla bilinir. Otel, Naha'da bulunuyor, en yakın monoray istasyonu olan Miebashi, otelden 30 saniye yürüme mesafesinde ve Naha Uluslararası Havaalanı'ndan 7 durak uzaklıkta. Otel, Nisan 2020'de tamamlandı ve işletmeye açıldı.

Tasarım konsepti ve marka hikayesi, planlanan site çevresindeki toprak ve kültürün tarihini yaklaşık 500 yıl öncesine kadar izleyerek geliştirildi. Mimarlık, iç mekan, mobilya, sanat ve dekorasyonlar, hikayeyi takip etmek üzere kapsamlı bir şekilde tasarlandı. İç tasarımcılar, bölgedeki geleneksel zanaat tarihini araştırdı ve çok sayıda yerel zanaatkarla işbirliği yaparak yeni ifadeler denemeye meydan okudu. Bina panjurları, bölgedeki geleneksel tekstil desenlerinden tasarlandı ve ışık tonlarına bağlı olarak görünümlerini değiştirdi.

Proje, bölgeye katkılarından dolayı hükümetten özel izin alarak büyük ölçekli bir gelişme üzerinde ilerledi. İç tasarımda yer alan tüm el işleri, yerel zanaatkarlarla yakın işbirliği içinde oluşturuldu. Tasarımcı ve yerel zanaatkar, üretim teknikleri, tasarımlar, boyutlar ve renkler üzerine çok zaman harcadılar. Ayrıca, mimari, iç tasarım ve mobilya tasarımı arasında maliyet kontrolü uygulandı ve bol miktarda el işi bütçesini güvence altına almak için uygulandı.

Proje, Naha şehrinin kalbinde benzersiz bir 'şehir oteli' oluşturmayı planlıyor. "Strata" adı, toprağın katmanları anlamına gelen ve zengin doğa ve kültürden ilham alarak, mevcut kültürel değerlerin katmanlarını keşfetmeyi ve devam eden kültürel içeriklere yeni değer katmanları eklemeyi hedefliyor. Proje ayrıca yerel toplulukla bağlantı kuran bir otel yaratmayı hedefliyor; yerel geleneksel zanaatkarlarla işbirliği yaparak modern iç tasarıma orijinal tekstiller dahil ediliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: UDS Ltd.
Görsel Kredileri: image #1 and Optional Image #1,3,4: Nakasa and Partners Inc. Optional Image #2: Yuna Yagi
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Koichi Tomiyama, Chihiro Yukawa, Rio Tomoguchi, Ayako Sasaki, Wakako Yoshino, Akihiro Sekiya Design supervision: Norito Nakahara Landscape Designre: Satoshi Koizumi, Haruhi Fujita Producer and Creative Director: Yusaku Takahashi, Kumiko Fujisawa Art Direction: Chiharu Taniguchi Restaurant Design Partner: Dugout,LLC Architecture Design Partner: Design Studio RyukyuGakudan Ltd. Lighting Designer: ICE,Ltd. Graphic Designer: Naomi Hirabayashi Interior Styling Partner: RENEMIA Artwork and textile: Seichiro Inamine, Takuya Toshinkawa, Yoshiaki Imamura, Osamu Kajiku, Go Kadena, Yukari Kadena, Toma Chinen,Masato Toyama, Aya Nakasone, Masumi Akamine, Yuriko Nishiishigaki, Akane Fujita, Noritaka Yamamoto Hotel management: Okinawa UDS Ltd.
Proje Adı: Strata Naha
Proje Müşterisi: UDS Ltd.


Strata Naha IMG #2
Strata Naha IMG #3
Strata Naha IMG #4
Strata Naha IMG #5
Strata Naha IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun