"Zamanın Başlangıcı": Li-Ling Chang'ın Topluma Ait Ruhani Bir Orman Tasarımı

Hospitality Space Kategorisinde Bronz A' Tasarım Ödülü Kazanan Bu Tasarım, Doğanın Çeşitli Dokularıyla Dağların İmajını Çiziyor

Li-Ling Chang, toplum için ruhani bir orman oluşturmayı hedefleyen bu tasarımında, Haruki Murakami'nin ünlü bir alıntısından ilham aldı. Kapıyı ittikten sonra, ormanın girişi taş desenlerinin harika değişimiyle dağ manzarasını ortaya çıkarır ve zarif ritim tüm mekân boyunca devam eder. Sakin atmosferi kaybetmeden, ev konforunun bir kalesini inşa etmiş gibi görünüyor.

Walls ve zemin gri mermerle döşenmiştir, doku gökyüzü, bulutlar ve dağlar gibidir. Orta kısmına sürekli değişen koyu taş desenleri işlenmiştir, bu da bir dağ akarsuyu gibi canlıdır. İki eğimli manzara taşının bir araya gelerek oluşturduğu çeşme, lobinin hizmet bankosu olur; arkadaki ana duvar antik yüz taşı ile yapılmıştır, taş tahılı gök ve yerin başlangıcı gibidir, bir rüya gibi karışır.

Arka taraftaki ana duvar, antik yüz taşı ile yapılmıştır, taş tahılı gök ve yerin başlangıcı gibidir, bir rüya gibi karışır; büyük eğim ışıkla dolup taşar, ilkel mağaraların gökyüzü ışığı imajını şekillendirir. Ara bulucunun koridor sütunları mürekkep püskürtülmüş manzara taşı ile sunulmuştur, belirsizlik içinde sisli bir parlaklık vardır ve ritüel gibi sakin ve huzurlu cazibesi, yoğun ruh halini yavaşça sakinleştirir.

Proje 6611.6 metrekarelik bir alana yayılmıştır. İçerisinde konut, zarif, mermer, modern, lobi, halka açık alan gibi etiketler bulunmaktadır. Tasarımın gerçekleştirilmesine yardımcı olan ekip üyeleri arasında Li-Ling Chang ve Chin-Yun Kuo bulunmaktadır.

Her ışık ve gölge hareketi, insanları geçici olarak gerçek hayattan ayrılarak bir caleidoscope benzeri fantastik dünyaya adım atmaya teşvik eder. Koyu çerçeveli manzaraların katmanları imajla yankılanır ve dağların imajı tasarımın genel tonudur; mekanın simetri ve uyumu, duyusal deneyimi son derece rahat kılar.

Proje, Ekim 2020'de Taichung, Tayvan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, Titus Lucretius Carus’un De Rerum Natura (De Rerum Natura) eserine dayanmaktadır. Koyu ortamda duyular keskinleşir. Uzak dağlar ve bulutlar. Her ışık ve gölge hareketi, insanları geçici olarak gerçek hayattan ayrılarak bir caleidoscope benzeri fantastik dünyaya adım atmaya teşvik eder.

Tasarımda çok fazla süsleme ve renk değişikliği olmaksızın, renk sisteminin uyumu birleştirilmiştir, büyük miktarda doğal ışığın girişiyle temiz ve düzenli hale getirilmiştir ve ardından ışıkla oynanarak detaylar her şeyi süsler. Tasarımcı, toplum için ruhani ormanlar yaratır. Kapıyı ittikten sonra, ormanların girişi taş desenlerinin değişimiyle dağ manzarasını ortaya çıkarır ve ritim tüm mekan boyunca devam eder. Ev konforunun bir kalesini inşa etmiş gibi görünüyor. Taşın kararlı özellikleri, evin sakinliğini oluşturur ve dağların imajı, doğanın çeşitli dokularıyla çizilir.

2022 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerir, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Li-Ling Chang
Görsel Kredileri: Image #No 1-5: Photographer Chung-Ying Liu
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Li-Ling Chang Designer: Chin-Yun Kuo
Proje Adı: Beginning of The Time
Proje Müşterisi: Li-Ling Chang


Beginning of The Time IMG #2
Beginning of The Time IMG #3
Beginning of The Time IMG #4
Beginning of The Time IMG #5
Beginning of The Time IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun