Morigo Seiki: İş Verimliliğini Artıran Ofis Tasarımı

Shunsuke Ohe'nin İş Alanlarına Yeni Bir Soluk Getiren Tasarımı

İş verimliliğini doğrudan etkileyen ofis tasarımı, Shunsuke Ohe tarafından yeniden ele alındı. Morigo Seiki, çalışanların işlerine odaklanabilmeleri için düşünülmüş bir ofis tasarımı sunuyor.

Ofis tasarımında önemli noktalar, işin doğası temelinde alanın uygun şekilde düzenlenip düzenlenmediği, iç mekan renklendirmesinin işe odaklanmayı sağlayıp sağlamadığı, aydınlatmanın uygun olup olmadığı ve dinlenme ve rahatlama için alanın uygun şekilde düzenlenip düzenlenmediğidir. Bu gerekliliklerin yerine getirilmesi, iş verimliliğinin artmasına doğrudan yol açar ve bu da iş performansının artmasına katkıda bulunur. Güzel tasarlanmış bir ofis, çalışanları motive eder ve dış dünyaya olumlu bir izlenim bırakır.

Morigo Seiki, hassas makineler tasarlayan ve üreten bir şirketin ofisidir. Çalışanlar, her gün PC'lerini kullanarak çok detaylı çizimler yaparlar. Bu nedenle, alanın, çalışanların işlerine kendilerini kaptırabilmeleri için odaklanmayı kolaylaştıran bir şekilde olması gerekmektedir. Akış hattı planlaması, aydınlatma planlaması, iç mekan renklendirmesi ve masa ve koridorların boyutlandırılması gibi çeşitli yönler göz önünde bulundurulmuştur.

Tasarım, tavan boyası, duvarlar için harç, cam, PVC levha ve duvar kağıdı gibi malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Zemin ise, karolarla kaplıdır. Proje alanı 213.6 metrekare olup, ofis kategorisine girmektedir.

Alan, geniş masalar, ses yalıtımlı duvarlara sahip toplantı odaları, açık toplantı alanları, mola vermek için kafe tezgahları ve banklar gibi unsurlarla etkin ve israfsız bir şekilde düzenlenmiştir. Alan, genel olarak serin bir izlenim veren siyah ve gri tabanlı renklerle tamamlanmıştır.

Proje, 2022 yılının Ocak ayından Mart ayına kadar sürmüştür ve Hyogo, Japonya'da gerçekleştirilmiştir. Temel renkler gri ve siyah olup, ahşap aksesuarlarla serin ama sıcak bir alan yaratılmıştır. Ayrıca, hafif molalar için bir kafe tezgahı ve banklar sağlanmıştır ve açık ve kapalı alanlar iyi dengelenmiştir.

Shunsuke Ohe'nin tasarımı, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHUNSUKE OHE
Görsel Kredileri: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: SHUNSUKE OHE
Proje Adı: Morigo Seiki
Proje Müşterisi: SHUNSUKE OHE


Morigo Seiki IMG #2
Morigo Seiki IMG #3
Morigo Seiki IMG #4
Morigo Seiki IMG #5
Morigo Seiki IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun