Canlı ve Yaşat: Bir Serginin Çevre Bilinci Yaratma Gücü

Inception Kültür ve Yaratıcı Co., Ltd'nin Çevre Dostu Sergisi

Hayvanların altıncı kitlesel yok oluşunu yaşıyoruz ve bu sefer insanlar bunun nedeni. Inception Kültür ve Yaratıcı Co., Ltd'nin "Canlı ve Yaşat" sergisi, bu durumu değiştirmek için bir adım atıyor.

Canlı ve Yaşat sergisi, çevreci sanatçı Laurence Vallières'ın kutup ayıları, burun maymunları, kırmızı pandalar, koalalar ve ayakkabı gagaları gibi nesli tükenmekte olan hayvanların canlı sahnelerini yeniden yaratmasını davet ediyor. Seyirciler, hayvanları doğal yaşam alanlarında gelişirken görürken, gerçekte zaten müze camları arkasına konulmuşlar; bir hafıza, bir kayıt ve gelecek nesillerin onları göreceği şekilde.

Serginin her yönü, çevre dostu fikirleri teşvik etmek için tasarlanmıştır. Kavramdan, seçilen sanatçıya, sanat eserlerine, etkileşimli kurulumlara ve hatta malzemelere kadar her şey temayla tutarlıdır. Örneğin, bu sergi için yaratmak üzere davet edilen sanatçı Laurence Vallières, geri dönüştürülmüş kartonlarla büyük ölçekli hayvan heykelleri yaratmasıyla tanınır.

Sergi, 2020.06.26'da başladı ve 2020.08.02'de sona erdi, Guangzhou Taikoo Hui'de düzenlendi. Serginin konumu: Guangzhou Taikoo Hui Site Boyutu: 127 metrekare.

Canlı ve Yaşat, Inception tarafından oluşturulan bir kurulumdur. Hem orijinal IP'ler hem de müşteri vakaları oluşturma konusunda deneyimli olan Inception, sanat, eğlence, müzik, reklam medya endüstrileri ile ilgili sınırlar ötesi konular üzerinde çalışmaktadır. Bu nedenle, Swire Group altındaki Taikoo Hui (Guangzhou) Development Company Limited tarafından bir alışveriş merkezinde bir kurulum oluşturmak üzere görevlendirildiğimizde, devam eden ve giderek daha ciddi hale gelen nesli tükenmekte olan hayvanlar krizini düşündük ve bu konuda farkındalık yaratmaya karar verdik.

Projenin en zorlu kısmı, bilgi ve eğlence arasındaki dengeydi; çok fazla eğlence, kurulumun iletmeye çalıştığı mesajı kaybeder ve çok fazla bilgi seyircileri sıkar. Beyin fırtınası yaparken, Inception, bu önemli nesli tükenmekte olan hayvanlar bilgilerinin seyircilere kolayca beslenebileceği birçok yol düşündü ve aslında bunu başardı; kurulum, birden çok okul gezisine dahil edildi ve ilkokul çocukları, kurulumu gördükten sonra bize çevre koruma teklifleri sundu.

Canlı ve Yaşat Sergisi, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahiptirler ve yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ocean Liang
Görsel Kredileri: All Images: Inception Cultural & Creative Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Ocean Liang
Proje Adı: Live and Let Live
Proje Müşterisi: Ocean Liang


Live and Let Live IMG #2
Live and Let Live IMG #3
Live and Let Live IMG #4
Live and Let Live IMG #5
Live and Let Live IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun