Formosan Blue Magpie: Gökyüzünde Bir Ev

Joyce Yi-Ching Yang ve Sunya Wu'nun Tasarladığı Modern ve Oynak Bir Yaşam Alanı

Formosan Blue Magpie projesi, geleneksel bir sembol ve ulusal hazine olarak kabul edilen mavi alakarganın yuvalarından ilham alarak tasarlanmıştır. Bu proje, yaşam alanlarının esnekliğinin önemini vurgulayarak, sakinlerine kendi yaşam tarzlarını özelleştirme özgürlüğü sunuyor.

Proje, her bir alanın sakinlerin farklı alışkanlıklarına ve aktivitelerine uyum sağlayabilecek şekilde tasarlandı. Her alan aynı zamanda sakinler arasında bir bağlantı hissi yaratıyor. Her alanın rengi ve mobilya kompozisyonu arasındaki diyalog ve denge, insanları evin gerçek özünü keşfetmeye çekiyor.

Delikli raflar, mekanı bir oturma odası ve gökyüzü bahçesine bağlı bir okuma alanına böler. Bu, sakinlere mahremiyet sağlar ve onları, komşuların meraklı gözlerinden ziyade manzarayı gökyüzü bahçesine açık bırakmaya teşvik eder. Delikli raflar, okuma alanına doğal güneş ışığı banyosu yaparken, oturma odasına temiz bir görünüm kazandırır.

Proje, 148 metrekarelik bir iç mekanı kapsıyor ve balkonları hariç tutuyor. Daire, bir giriş koridoru, oturma odası, yemek odası, 3 yatak odası, 2 banyo ve bir gökyüzü dış bahçesi içeriyor. Tasarım, açık düzen, modern yaşam tarzı, iç tasarım, minimalizm, ahşap tavan, sanatsal, konut daire yaşamı gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor.

Tasarımın etkileşimi, tavanın dolaşım rehberliği oluşturmasıyla başlar. Siyah ayna tavanı, asansör lobisinden giriş koridoruna kadar devam eder ve yemek alanına akıcı bir geçiş sağlar. Bu noktada, malzeme aynadan ahşaba geçer ve sakin bir huzur hissi getirir. Ahşap tavan, mavi ve beyazın bir kombinasyonuna ayrılır ve sakinleri oturma odasına ve gökyüzü bahçesine taşır.

Proje, Ağustos 2020'de başladı ve Ocak 2021'de Taichung, Tayvan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, insan davranışının, aktivitenin ve mekanla etkileşimin gözlemlenmesi üzerine odaklanıyor. Ev kavramını, sakin, iyileştirici ve daldırıcı duygular yaratma şeklinde araştırıyor.

Proje, farklı renklerin ve malzemelerin bir araya gelerek bir bütün oluşturmasını ve birbirlerini iyi yönetilen oranlar ve kompozisyonlar aracılığıyla tamamlamasını sağlayan yaratıcı, teknik ve araştırma zorluklarını aştı. Renk uygulaması ve dolaşım rehberliği, tasarım niyetini zenginleştirir ve gökyüzünde yaşamanın temasını yankılar ve evde olmanın gerçek özünü canlandırır.

Formosan Blue Magpie projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Heng G Design
Görsel Kredileri: BCS
Proje Ekibi Üyeleri: Joyce Yi-Ching Yang and Sunya Wu
Proje Adı: Formosan Blue Magpie
Proje Müşterisi: Heng G Design


Formosan Blue Magpie IMG #2
Formosan Blue Magpie IMG #3
Formosan Blue Magpie IMG #4
Formosan Blue Magpie IMG #5
Formosan Blue Magpie IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun