Çin Tarzı Yeni Dalga İçme Kültürünün Yansıması: 60M Bar

Junhong Huang'ın Su Elementi Konseptiyle Tasarladığı Modern ve Eşsiz Bar

Çinli tasarımcı Junhong Huang, yeni dalga Çin tarzı içme kültürünü yansıtan özgün bir bar tasarımıyla karşımızda. Su elementi konseptiyle tasarlanan bu bar, farklı malzemelerle temayı yorumluyor ve içme ve sosyalleşme deneyimini yeniden tanımlıyor.

Junhong Huang'ın tasarladığı 60M Bar, alışveriş merkezinin su perdesi meydanına yakın bir konumda bulunuyor. Bu nedenle tasarımcı, su elementini temanın soyut konsepti olarak belirlemiş. Post-modern anlatımla tasarlanan bar, farklı malzemelerle temayı yorumluyor.

Barın eşsiz özellikleri arasında, mekanın sınırlamalarını aşan kıvrımlı bir bar bulunuyor. Bu tasarım, içme ve sosyalleşme şeklini yeniden tanımlama amacı taşıyor. Ayrıca, yeni bir içki deneyimi yaratıyor ve üçüncü mekanın mevcut izlenimini alt üst ediyor.

Barın dalga gibi kıvrımlı modelleme duvarı üç katmandan oluşuyor. Üst ve alt kısımlarda düzensiz kıvrımlı ahşap kullanılırken, ara katman GRG özel yapım ahşaptan yapılmış. Gizli lineer ışıklar aracılığıyla yayılan ışık, duvarın çizgilerini derinleştiriyor. Ayarlanabilir ışıklar, ışık ve gölge gösterisiyle işbirliği yapabiliyor.

258 metrekarelik bir alanı kapsayan proje, Xiamen'de Haziran 2019'da başladı ve Eylül 2019'da tamamlandı. Projede Junhong Huang'a Keyi Huang ve Pengcheng Zhang yardımcı oldu.

Barın farklı yükseklikleri ve yarıçapları, projenin ilk inşaat zorluğunu oluşturdu. Ön tasarım modelinin tekrar tekrar çıkarımı, yerinde konumlandırmanın bölümlere ayrılması, çelik yapının temeli kaplaması, ahşabın çerçeve olarak kullanılması ve son olarak kalıbın artı demirin beş santimetre kalınlığında hidrasyon taşına dökülmesi ve onlarca kez cilalanması, su geçirmez güçlendirme ve diğer işlemler sonucunda sonuçlar harika bir şekilde sunuldu.

60M Bar, Fritz Hansens'in 1958'de sas royal oteli için tasarladığı klasik su damlası sandalyeyi de kullanıyor. Sandalyenin yemek rahatlığını göz önünde bulundurarak, sandalyenin bölümünün tasarımı korunuyor, bacaklar uzatılıyor ve bacakların açısı ayarlanıyor.

60M Bar, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Junhong Huang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Xiaodong Xu, 60M, 2019. Image #2: Photographer Xiaodong Xu, 60M, 2019. Image #3: Photographer Xiaodong Xu, 60M, 2019. Image #4: Photographer Xiaodong Xu, 60M, 2019. Image #5: Photographer Xiaodong Xu, 60M, 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Junhong Huang Keyi Huang Pengcheng Zhang
Proje Adı: Sixty Minutes
Proje Müşterisi: Junhong Huang


Sixty Minutes IMG #2
Sixty Minutes IMG #3
Sixty Minutes IMG #4
Sixty Minutes IMG #5
Sixty Minutes IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun