Beyaz Orman: Po Chuan Kao'nun Sıradışı Tasarımı

Doğadan İlham Alan, Teknoloji ve Sanatla Buluşan Bir İç Mekan Tasarımı

Çiçeklerin dilini merkezine alarak, zamanın değişimini ve sonsuzluğu yansıtan bir tasarım: Beyaz Orman. Tasarımcı Po Chuan Kao, bu projede doğanın unsurlarını ve teknolojiyi ustaca birleştirerek, sıradışı bir yaşam alanı yaratıyor.

Tasarımın ilham kaynağı, Po Chuan Kao'nun çiçeklerin dilini ve bir seyahatinin izlerini birleştirerek oluşturduğu duygu katmanlarıdır. Tasarımda soyut ve somut öğeler arasında hassas bir dengenin kurulduğunu görüyoruz. Çiçeklerin dili, soyut bir şekilde ele alınırken, insanlar da çiçeklerin çekirdeklerine benzetiliyor. Işığın ve gölgenin dönüşümleriyle zamanın değişimine paralel olarak farklı görünümler ve renkler ortaya çıkıyor.

Projede, soyut ve somut öğeler arasındaki dönüşümlerin hassas bir şekilde ayarlandığını görüyoruz. Gri tonlarındaki terrazzo taban, ormanlardaki tuhaf kayaları anımsatıyor. Girişteki mermer cephe, yerel sanatçıların eserleri ve koridorun sonunda yer alan üç çekirdekli mobilya, somut öğeleri temsil ediyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde özel boya, mermer, jet camlar, donanım, alüminyum ışık bandı, boyalı masif ahşap, aynalar, cam karolar, taşlar ve germe kumaşlar kullanılmıştır. İç mekan alanı yaklaşık 42 pingdir ve giriş, mutfak, yemek odası, oturma odası, çalışma odası gibi genel alanları; ana yatak odası ve banyo, ikincil yatak odası ve banyoyu içerir.

Beyaz Orman, çiçeklerin açılışı, rahatlama, sessizlik ve saflığı temsil ediyor. Tasarımın etkileşimi, kullanıcıların duygularını ve mekanın pratikliğini etkileyen trafik akışı düzenlemeleri üzerine kurulu. Gereksiz duvarlar kaldırılarak, orijinal olarak bozulmuş ve engellenmiş mekansal sorun çözülmüş. Girişteki gri taşlar aracılığıyla mutfak ve yemek odası birleştirilmiş.

Tasarımın, Haziran 2021'de Taichung'da tamamlandığını belirtmek gerekir. Tasarım sürecinde, orijinal olarak bozulmuş ve çok bölümlü mekansal sorunları çözmek için yüzey yeniden düzenlenmiş. Doğal manzaraları anlatmak için soyut tasarım metaforları kullanılmış. Ayrıca, tasarımın prestijli A' Design Award'da Bronz ödül kazandığını belirtmek önemlidir. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Po Chuan Kao
Görsel Kredileri: ACG Design International
Proje Ekibi Üyeleri: PO-CHUAN KAO
Proje Adı: White Forest
Proje Müşterisi: Po Chuan Kao


White Forest IMG #2
White Forest IMG #3
White Forest IMG #4
White Forest IMG #5
White Forest IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun