Anteroom Naha: Sanat ve Konaklama Deneyimini Birleştiren Olağanüstü Bir Otel Tasarımı

UDS Ltd. tarafından tasarlanan Anteroom Naha, sanat ve otelcilik deneyimini birleştiren benzersiz bir konsept sunuyor.

Anteroom Naha, sanat ve yerel kültürle işbirliği yaparak komşu topluluğunu canlandırmayı hedefleyen bir otel tasarımıdır. Bu tasarım, sanat eserlerinin otel boyunca sergilendiği, misafirlerin olağan dışı bir ortamda sanatın keyfini çıkarabildiği ve benzersiz bir konaklama deneyimi yaşayabildiği bir otel konseptini sunuyor.

Projenin sitesi nispeten tenha bir alanda olduğu için, yeni bir müşteri kitlesi oluşturmak için benzersiz ve belirgin bir konaklama tesisi gerekiyordu. Bu nedenle, Anteroom otel markası, markanın otel ve sanatı sorunsuz bir şekilde birleştirme imzası ile Naha'ya genişletildi. Tüm otel, bir galerinin rolünü üstlenir ve sanat eserleri binanın her yerinde sergilenir. Bu, misafirlerin olağan dışı bir ortamda sanatın keyfini çıkarabilmesi ve benzersiz bir konaklama deneyimine katılabilmeleri için bir fırsat yaratır.

Anteroom Naha Otel, çağdaş sanat ve yerel kültürle işbirliği yaparak komşu topluluğunu canlandırmayı hedefliyor. Galerilerin beyaz küp alanından ilham alınarak, iç tasarım, misafirlerin otel boyunca sergilenen sanat eserlerine odaklanmalarına izin vermek amacıyla basit ve minimal tutulmuştur. Cephe, iç mekan ve mobilyalar, sanatçılarla yakın işbirliği içinde tasarlanmıştır, bu da mekanın kendisini bir sanat eserine dönüştürür.

Minimal iç yüzeyler, iskelet tavan, harç zemin ve duvarlarda düz beyaz boya, liman manzarasını ve sergilenen sanat eserlerini vurgulamak için kullanılmıştır. Misafir odasının tasarımı gemiden ilham alınarak yapılmıştır, mobilyalar yuvarlak şekillerle detaylandırılmıştır ve mekanın rengi denizin mavi-gri paletlerinde tonlanmıştır. Dış duvarlar, şekillendirilebilirken dayanıklılıklarını koruyabilen Cam elyafı takviyeli beton panellerle inşa edilmiştir. Bu, tropikal güneş ve rüzgarlara karşı koruma sağlarken, tesisin en büyük sanat kurulumu görevini görür.

Proje, toplam 5756 metrekarelik bir alana sahip, çelik çerçeve yapılı 7 katlı bir binadır ve 126 misafir odası, bir restoran, bir bar salonu, bir galeri ve bir çatı üstü alanı içerir. Otelin galerisi, düzenli olarak sergilere ev sahipliği yapacak ve gelecek vaat eden sanatçılara eserlerini sergileme fırsatı sağlayacaktır. Yerel küçük işletmeleri öne çıkaran pazar etkinlikleri de düzenli olarak düzenlenecek, böylece tesis, misafirler ve yerliler arasında etkileşim için bir yer haline gelecektir.

Anteroom Naha, sanat ve yerel kültürle işbirliği yaparak komşu topluluğunu canlandırmayı hedefleyen bir otel tasarımıdır. İç tasarım, galerilerin beyaz küp alanından ilham alınarak, misafirlerin otel boyunca sergilenen sanat eserlerine odaklanmalarını sağlamak amacıyla basit ve minimal tutulmuştur. Cephe, iç mekan ve mobilyalar, sanatçılarla yakın işbirliği içinde tasarlanmıştır, bu da mekanın kendisini bir sanat eserine dönüştürür.

Proje, Naha şehrinde, Okinawa, Japonya'da Nisan 2016'da başladı. Naha, Tayvan ve Japonya'nın anakarası arasında Doğu Çin Denizi'nde 150'den fazla adayı içeren bir prefektörlük olan Okinawa'nın en büyük şehridir. Okinawa, tropikal iklimi, geniş plajları ve mercan resifleri ile bilinir, ayrıca II. Dünya Savaşı siteleri ile de tanınır. Otel, Şubat 2020'de tamamlandı ve işletmeye başladı.

Anteroom Naha, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: UDS Ltd.
Görsel Kredileri: All images: Nakasa and Partners Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Norito Nakahara, Koichi Tomiyama, Anna Naganuma, Anna Oide, Dao Tran Ai Nhi, Tang Ke Landscape Designer: Satoshi Koizumi, Jyunya Yamashita Producer and Creative Director: Yusaku Takahashi, Kumiko Fujisawa Architecture Design Partner: ARG Ltd. Lighting Design: RAYDESIGN INC. Art Direction: sandwichi Inc. Artwork(Entrance Hall): Mio Yamato Graphic Design: UMA / desing farm Hotel Management: Okinawa UDS Ltd. Debeloper: ASAKA co.,Ltd.
Proje Adı: Anteroom Naha
Proje Müşterisi: UDS Ltd.


Anteroom Naha IMG #2
Anteroom Naha IMG #3
Anteroom Naha IMG #4
Anteroom Naha IMG #5
Anteroom Naha IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun