Barış Hissi: Derson Chiu'nun İç Mekan Tasarımında Sadelik ve Zarafet

Doğayla Bütünleşen Modern ve Sade Bir Yaşam Alanı

Derson Chiu'nun "Barış Hissi" adlı projesi, doğanın sonsuz güzelliklerini iç mekan tasarımına taşıyor. Sade ve zarif bir yaşam alanı yaratma hedefiyle tasarlanan bu proje, modern mimarinin sunduğu olanaklarla doğanın huzur veren atmosferini birleştiriyor.

Chiu'nun tasarımının ilham kaynağı, pencereden görünen geniş gökyüzü ve sonsuz nehir manzarası olmuş. Bahar rüzgarının esintisiyle parıldayan nehir, yaşam alanına dinamik bir enerji katıyor. Müşterilerin tercihleri doğrultusunda, evin ana rengi alçakgönüllü ancak sıcak tonlarda seçilmiş. Bu sayede, eve adım atıldığında huzur veren bir atmosfer oluşturulmuş.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, dik ve düz çizgilerle oluşturulan mekan ve nötr renklerin kullanımı yer alıyor. Televizyon duvarı özel bir boya ile boyanarak, açık çalışma odası şeffaf ve aydınlık bir hale getirilmiş. Çift yüklü koridor, yaşam alanı ve açık çalışma alanını birbirine bağlıyor. Koridorun sonunda ise, yatak odalarını birbirinden ayıran bir cam pencere yer alıyor. Kapı kollarının yerine kayar kapılar veya eğimli kapılar kullanılarak, mekanın görsel olarak daha geniş görünmesi sağlanmış.

Chiu, tasarımını gerçekleştirirken, girişte evin genel stilini yoğunlaştırmış. Ahşap işleri gri, siyah ve koyu kahverengi renklerle boyayarak, zarif bir anahtar not oluşturmuş. Ayrıca, duvarlar özel bir teknikle boyanarak, bulutlar ve manzaralar gibi doğa imajları ile bütünleştirilmiş. Bu sayede, mermerin keskin köşelerinden farklı olarak, boya dokusu daha çok tartışmasız bir nazik jade gibi görünüyor.

Tasarımın teknik özelliklerine bakıldığında, basit ve zarif bir mekan oluşturmak için gereksiz aksesuarlardan kaçınıldığı görülüyor. Kapı kolları yerine kayar kapılar kullanılarak, oda geometrik bir form hissi veriyor. Ayrıca, nadir manzara, televizyon yarı duvarı ile ayrılan oturma odası ve çalışma odası gibi her alana genişletilmiş.

Chiu'nun tasarımında, her alanın birbiriyle özel bir şekilde bağlantılandığı görülüyor. Mutfak adasından, sağ taraftaki restoranı, önündeki açık çalışma alanını ve çocukların oynayabileceği oturma alanını görebilirsiniz. Müşteriler, renk ve dekorasyonun basit ve zarif olmasını istiyor. Bu nedenle, tasarımcı, düz çizgiler ve kareler şeklinde mutfak eşyaları, kitap rafları, kayar kapılar kullanarak düzgün bir stil oluşturmuş. Tüm iç mekan, sessiz bir düşünme yeri oluşturmak için kahverengi, gri ve siyah renklerle inşa edilmiştir.

Proje, 2020 Mart'ında, Tayvan'ın Hsinchu County, Zhubei Riparian'da tamamlandı. Tasarımın araştırma sürecinde, tüm yerin daha şeffaf ve tutarlı olması için ev konfigürasyonu yeniden düzenlendi. Yatak odasının kapısı değiştirildi ve içerisine yeni bir yatak odası eklendi. Huzur, inşaatın çekirdek konsepti olduğu için, atmosferin genişlemesi önemli bir nokta oldu. Atmosferin tutarlı olmasını sağlamak ve pencerenin dışındaki manzarayı korumak için, çalışma odası açık bir forumda yönetildi. Çift yüklü koridor, oturma odası, çalışma odası, mutfak ve hatta yatak odasını birleştirir.

Tasarım sürecinde, geniş bir yatak odası oluşturmak ve şeffaf bir görsel etki oluşturmak için, tasarımcı, giriş ve yatak odası gibi yerleşik konfigürasyonları değiştirdi. Müşterilerin bir çalışma odasına ihtiyacı olduğunu ve aynı zamanda açık ama istikrarlı bir atmosfer arzuladığını göz önünde bulundurarak, tasarımcı, müşteriyle fikirleri tartışmak ve plana koymak için çok zaman harcadı.

Tasarım notlarına göre, evin şeklini belirlemek için kareler, düz çizgiler ve ciddi bir renk tonu kullanıldı. Halka açık alan olarak, ilk izlenim olan giriş, gri ve beyaz renkte inşa edildi ve huzurlu bir his yaratmak için nazik ahşap malzemelerle birleştirildi. Ayrıca, TV yarı duvarı özel boyalarla cilalanarak, odaya dağ, su ve bulut imajı çizildi. Ayrıca, alanın atmosferini iç mekana genişletmek ve aynı zamanda nehir manzarasını korumak için, çalışma alanı açık bir formda yönetildi.

Proje, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Derson Chiu
Görsel Kredileri: Simple Design Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Derson Chiu
Proje Adı: Sense of Peace
Proje Müşterisi: Derson Chiu


Sense of Peace IMG #2
Sense of Peace IMG #3
Sense of Peace IMG #4
Sense of Peace IMG #5
Sense of Peace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun