Shenzhen Prince Plaza: Sanat, Mekan ve Seyirci Arasındaki İlişkiyi Yeniden Tanımlayan Ofis Tasarımı

YuQiang ve Ortakları, Şehir, Mekan, Binalar, İnsanlar ve Sanat Perspektifinden Bakarak Kentsel Estetiği Yeniden Yorumluyor

Shenzhen Prince Plaza, bir dizi ticari bina ve dikey ofis binalarından oluşan benzersiz bir dağ ve deniz manzarasına sahip bir yapıdır. Bu ofis kulesi, enerji temasıyla modern bir ticari ofis sergi alanı oluşturmak üzere tasarlanmıştır.

Prince Plaza'nın bir sanat merkezi ve kentsel estetik uygulama platformu olarak imajı, şehir, mekan, binalar, insanlar ve sanat olmak üzere beş perspektiften tamamen aktarılmaktadır. Richard Sierra tarzında bir sanat mekanı oluşturan bir cam duvar, mekanı etkili bir şekilde böler. Şehirle doğal çevre arasındaki bağlantıya dayanarak, tasarımcılar dağları, suyu ve şehri organik bir şekilde birleştirerek üç gözlem platformu oluşturdular.

Palissandro mavi mermer ve akrilik, binanın temelini oluştururken, ofis gökdeleni dikkat çekmek için yükselir. Tasarımcılar, farklı modern formları çıkarıp metal işlerini şekillendirerek bu alanın göz alıcı siluetini çizdiler. Akış hissi güçlü olan cam duvar, şehir manzarasıyla uyumlu bir şekilde entegre edilerek, ofis mekanının boyutsal alan enerjisi patlamasını sağlar.

Proje, birinci sınıf bir ofis binasının 25. katında yer alır. Yaklaşık 16000 metrekarelik açık ve çevreleyici bir sergi alanı bulunur, mimari tasarım teknikleriyle heykellere benzeyen minimalist ve modern bir ofis alanı sergilenir. Taş, alüminyum ve camdan oluşan bu alan, mekanın hareketlilik tarzına uygun zarif mobilyalarla süslenmiştir. Tüm entegrasyon doğal olarak benzersiz bir güzellik anlayışına sahip bir futurizm ofisini oluşturur.

Tasarımcı, metal kesme ve aydınlatma efektleri oluşturma yoluyla genel mekanı daha hafif ve daha şeffaf hale getirdi. Mutto'nun Oslo serisi kanepe tarafından sağlanan sessiz ve rahat bir köşe ve bilimsel ve teknolojik çoklu ortam sergi salonu tarafından oluşturulan daldırıcı bir deneyim. Aynı zamanda, geleneksel devasa masa yerine daha küçük ve açık masalar kullanılır. Net çizgiler ve bloklar, ofisin sıcaklığı ve modern toplumdaki kişilerarası ilişkiyi ince bir şekilde dengeler, bu da personel arasındaki etkileşimi artırır.

Proje, Şubat 2017'de başladı ve Eylül 2019'da Shenzhen'de tamamlandı. Tasarımcılar, projenin görüş ve konumunun avantajlarını kullanarak, özellikle ön holde hareketlilik hissi veren uyumlu bir alan yaratmayı umuyorlardı. Ayrıca, Richard Sierra tarafından yapılan heykellere benzeyen bir bölme duvarı oluşturmayı ve ardından alüminyum ve camı kullanarak sanatsal bir mekan yaratmayı umuyorlardı.

Tasarım sürecinin en zorlu kısmı, ofis modeli üzerine araştırmadır. Geleneksel ofislerin alan kullanım oranı genellikle çok sayıda bölme kurarak artırılır. Ancak tasarımcılar, geleneklerden saparak gerçekten gelecekteki çalışma alanını tasarladılar. Üretim için, hem alüminyum levhalar hem de cam cilalanırken ve tüm levhalar fabrikada daha hassas kesilirken, beklenen etkiyi elde etmek zordur.

Shenzhen Prince Plaza, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiye en iyi uygulamaları dahil eden olağanüstü ve yaratıcı becerilere sahip tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar için takdir edilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yu Qiang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Shawn,Shenzhen Prince Plaza Exhibition Center,2019. Image #2: Photographer Shawn,Shenzhen Prince Plaza Exhibition Center,2019. Image #3: Photographer Shawn,Shenzhen Prince Plaza Exhibition Center,2019. Image #4: Photographer Shawn,Shenzhen Prince Plaza Exhibition Center,2019. Image #5: Photographer Shawn,Shenzhen Prince Plaza Exhibition Center,2019.
Proje Ekibi Üyeleri: YuQiang & Partners
Proje Adı: Prince Plaza
Proje Müşterisi: Yu Qiang


Prince Plaza  IMG #2
Prince Plaza  IMG #3
Prince Plaza  IMG #4
Prince Plaza  IMG #5
Prince Plaza  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun