Romantizmin Yansıması: "Romance of Arc"

Tai Kuan Huang'ın Eşsiz Tasarımı: Doğal ve Sıcak Bir Ev Atmosferi

889.6 metrekarelik bu yeni ev, mobilya tasarımından esinlenen ve iç mekan bitişini vurgulayan tasarım konseptine borçlu olan benzersiz bir görünüme sahip. Cephelerde, duvarlarda ve kapılarda bulunan yaylar, halka açık ve özel alanlardan geçerek birbirlerine yankılanır.

Tai Kuan Huang'ın "Romance of Arc" adlı tasarımı, ev sahiplerinin ahşabın basit sıcak hissini ve doğal bir ev atmosferini sevdiğini göz önünde bulundurarak malzemelerle bu talebi karşılar. Sıcak renk tonlarına dayanarak, çeşitli malzemelerin görsel ve dokunsal dokusu aracılığıyla tembel ama dokulu bir atmosfer yaratır. Örneğin, özel duvar boyası, doğal ışık altında farklı seviyelerde değişiklikler gösterirken, doğal bambu hasırdan yapılan giriş ayakkabı dolabının kapı parçası, mekanın doğal hissini süsler. Ayrıca, özel olarak hazırlanmış tam boy ayna, doğal traverten ile süslenmiş ve mekanla aynı renkleri korurken farklı türden eğlenceler sunar.

Ev, açık mutfak merkezinde tasarlanmıştır. Mutfak adası 300 cm uzunluğundadır ve hem mutfak masasının hem de bar tezgahının uzantısı olabilir, hatta bu merkezden hayatın harika etkileşimlerini yaymak için bir çalışma masası bile olabilir. Bu tasarım, her alanın yakından bağlantılı olmasını sağlar.

Özel alanlar için, orijinal iki yatak odası bir yatak odası ve bir giyinme odası haline getirilmiştir. Bu iki alan arasındaki kapılar, tam bir düzen sağlar. Halka açık alanların mutfak adası etrafında merkezlenmesi fikrini takip ederek, giyinme odasının merkezi olarak hizmet veren etkileşimli tekli koltuk tasarlanmıştır. Halka açık alanları yaylarla bağlama konsepti, yatak odasına giden kapıları yarı kesit yay cam bölme olarak tasarlayarak tekrar uygulanmıştır. Yatak odası ve giyinme odası, yay kemer ile bağlanmıştır, bu da yay kapı plakaları ve yay gardırop kapı plakaları ile yankılanır.

Proje, 2022'nin Nisan ayında Torino'da başladı ve 2022'nin Temmuz ayında TaoYuan City, Tayvan'da tamamlandı. Bu tasarım, seyahat severler olan ev sahiplerinin, açık mutfak adası, kanepe ve yemek odasının ayrı ve uyumlu düzeni gibi seyahatlerinde gördüklerini dekorasyonlarla entegre etme beklentisini karşılar. Sınırlı alan göz önüne alındığında, yaşam odasının arka duvarını 3 çerçeveye böldük, bunlardan 2'si depolama için canlı kenarları olan lamine umber ile döşendi ve en büyüğü yemek odasını barındırdı. Kanepe ve ceviz masif ahşap yemek masası ile stantlı kanepe, yemek sandalyesinin yerini sadece tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda evdeki yemek atmosferini bir kafe kadar rahat hale getirir.

2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tai Kuan Huang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Jackal Liu Image #2: Photographer Jackal Liu Image #3: Photographer Jackal Liu Image #4: Photographer Jackal Liu Image #5: Photographer Jackal Liu
Proje Ekibi Üyeleri: Tai Kuan Huang
Proje Adı: Romance of Arc
Proje Müşterisi: Tai Kuan Huang


Romance of Arc IMG #2
Romance of Arc IMG #3
Romance of Arc IMG #4
Romance of Arc IMG #5
Romance of Arc IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun