Geceye Yolculuk: Silver Lining Restoran ve Bar

Ching Hu'nun Doğadan İlham Alan Tasarımı

Ching Hu'nun tasarladığı Silver Lining, sahibinin kemerler ve egzotik dokunuşlar tercihini birleştirerek "Bir Geceye Yolculuk" konseptini görselleştiriyor. Koyu yeşil tonlarla dolu bir mekan yaratılırken, merkezdeki sütunlar alanı mutfak ve oturma bölümlerine ayırıyor.

Yeşil duvarlar ve kapılar, yatay açılan katlanır pencereler, bir bar için temel ihtiyaçları karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilere özellikle pandemi döneminde daha iyi bakım ve koruma sağlıyor. Sınırlı bir alan olmasına rağmen, iki ters L şeklindeki alan, düzgün bir iç mekan trafiği ve rahat bir yemek deneyimi sağlıyor.

Bulanık cam, tüm vadideki ağaçların gölgeleri arasından sallanan ay ışığı görüntüsünü yaratmak için kullanılıyor. Yeşil ve gri tonlarla birlikte, doğayı taklit eden aksesuarlar ve inşaat yöntemleri de huzurlu deneyimi artırıyor, dağlar arasında bir barış anı yaratıyor.

Bar, odanın içine doğru uzanıyor. Barın ve çift masaların arkasında, duvarlarda kaba bir yüzey oluşturmak için alçı kullanılıyor. Üzerinde gezinen kemer ışıklarla, doku, hava koşullarına maruz kalmış dağ duvarlarını taklit eden benzersiz bir vahşi doğa hissi yaratıyor.

Yansımaların hassas kullanımı, hem tavanından sarkan akrilik aynalarda hem de bardaki el yapımı lambalarda bulunabilir, bu da yaprakların arasından parlayan ay ışığını andırır. Basit ama kesin tasarımın yanı sıra karmaşık malzemelerin yaratıcı kullanımıyla, sihirli bir alan, görünüşte sıradan bir sokak köşesinde var oluyor.

Ching Hu'nun tasarımı, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hsiao-ching Hu
Görsel Kredileri: Hsiao-ching Hu
Proje Ekibi Üyeleri: Hsiao-ching Hu
Proje Adı: Silver Lining
Proje Müşterisi: Hsiao-ching Hu


Silver Lining IMG #2
Silver Lining IMG #3
Silver Lining IMG #4
Silver Lining IMG #5
Silver Lining IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun