Artur Nesterenko'nun Art Deco Esintili Rossmore Penthouse Tasarımı

Geçmişin Şıklığı, Modern Tasarım Anlayışıyla Buluştu

Artur Nesterenko'nun tasarladığı Rossmore Penthouse, Art Deco unsurlarından ilham alarak yaratılmış üç seviyeli bir lüks yaşam alanı sunuyor. Doğal malzemeler ve CLT teknolojisinin kullanıldığı bu tasarım, eski dünyanın cazibesini modern tasarımla birleştiriyor.

Los Angeles, Hollywood'da yer alan Rossmore, çağdaş tasarım ve Art Deco cazibesinin kesişim noktasını yeniden yorumlayan bir apartman kompleksi. Günümüzün malzeme bilimi, heykelsi tasarım ve sanat sahnesinden ilham alarak geliştirilen bina kabuğu, Art Deco'nun yönlendirici prensiplerini takip ediyor.

Penthouse'un iç mekanı, Art Deco unsurlarından esinlenen 3 seviyeli bir lüks birim sunuyor. Doğal malzemelerin ve CLT'nin (Çapraz Lamine Ahşap Yapı) kullanıldığı bu alan, eski dünyanın cazibesini çağdaş tasarımla birleştirerek lüks bir hava yaratıyor. Birim, açık hava bahçesinin etrafını saran heykelsi bir merdiven özelliği taşıyor ve dış mekanın huzurunu birim içine davet ediyor - ister parlak güneşli bir gün olsun, ister sakin bir yağmurlu akşam.

CLT teknolojisi, zeminler, duvarlar ve çatılar için uygulamaları içerir. Panellerin yüksek raf ve basınç kuvvetlerine karşı direnci, onları çok katlı ve uzun açıklıklı diyafram uygulamaları için özellikle maliyet etkin kılıyor.

Rossmore projesi için yapılan araştırma, hem Hollywood Royalty olarak bilinen yerinin kültürel tarihinden, hem de Art Deco hareketinin doğuşunu sağlayan ekonomik tarihten ödünç alındı. Bu, maliyet etkin aynı zamanda tasarımda zarif ve lüks detaylar sağlayan inşaat yöntemlerini kullanmayı gerektirdi. Form ve işlev arasındaki karmaşık etkileşimi dengelemek. Temelinde, Rossmore, karmaşık kavisli cephe süslemesi olan geleneksel bir binadır.

Projenin en zorlu yönü, çevredeki alana tarihsel bağlantıyı sürdürmektir. Mahallenin Art deco inşaat malzemelerinin bir döneminde inşa edildiği göz önüne alındığında, geleneksel tasarım yönlerini sürdürme niyeti en üst düzeydeydi. Süreç, bir zamanların Hollywood cazibesiyle tanınan bir mahalleye saygı göstermeyi ve aynı zamanda göz alıcı ve yeni bir sinematik lüks dönemi için öncülük eden bir dönüm noktası bina ortamı yaratmayı içeriyordu.

Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Artur Nesterenko
Görsel Kredileri: Copyright Archillusion Design
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Artur Nesterenko Drafting Team: Elina Manvelova, Andrey Aksonov Visualization: Fedor Prudnikov Client Relations: Amr Samaha
Proje Adı: The Rossmore Penthouse
Proje Müşterisi: Artur Nesterenko


The Rossmore Penthouse IMG #2
The Rossmore Penthouse IMG #3
The Rossmore Penthouse IMG #4
The Rossmore Penthouse IMG #5
The Rossmore Penthouse IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun