Mossaic: İç Mekan Parkından Esinlenen Atrium Tasarımı

Euroline Ekibinden Çok Fonksiyonlu ve Estetik Atrium

Yeşilliklerle çevrili bir iç mekan parkından yürüyüş, bu tasarımın ilham kaynağı oldu. Ağaçlar, akan su, gün ışığı ve yapay aydınlatma, dış mekan sineması gibi unsurlar, yenileme öncesinde bir sorun olan yankılanmayı engelliyor. Her yüzeyin fraktalizasyonu ile daha iyi ses emilimi sağlanırken, aynı zamanda bir hikaye de anlatılıyor.

Euroline Ekibi tarafından tasarlanan Mossaic, ziyaretçiler için hoş bir karşılama alanı, ürün sergileme için yükseltilmiş zemin, akıcı çalışma istasyonları ve bir dinlenme salonu olarak hizmet veren çok yönlü bir mekan sunuyor. Davetkar bir atmosferle zenginleştirilen bu alan, tek bir iyi tasarlanmış ortamda çeşitli ihtiyaçlara hizmet ediyor. ACAD ve 3Dmax Arnold yazılımları ile tasarlanan proje, her bir elemanın 3D olarak oluşturulmasını ve renderlarla görselleştirilmesini içeriyor. Ayrıca, tasarımın dinamik bir perspektifini sunmak için video sekansları üretilirken, Sanal Gerçeklik önizlemeleri tasarlanan sonucun içine dalmayı sağlayan bir bakış sunuyor. Bu, müşteriye detayları, çeşitli tasarım seçeneklerini ve malzeme ve renk paletini sunma fırsatı veriyor. Atriumun dönüşümü, özellikle yangın güvenliği standartlarına ve malzeme boyutları, ağırlığı ve en önemlisi ses emilim kapasiteleri için özel kriterlere uygun olarak özel yapım elemanları içeriyor.

Atriuma girildiğinde, iç parkın ambiyansı ortaya çıkıyor. Daha uzun duvarlar, yer yer yosun yüzeyleriyle, diğer yerlerde su duvarı kompozisyonu, balkon ve salon kompozisyonu veya resepsiyon modülüyle kesilmiş ahşap kaplamalarla kaplı. Daha kısa duvarlar tamamen üç tür korunmuş yosun ve kabukla kaplı. Tavan kompozisyonu, farklı türdeki ışıklandırmalar ve ses emici elemanlardan oluşuyor. Tüm bu unsurlar, çekici bir ortamda çeşitli aktiviteler için açık, aydınlık ve karmaşık bir ambiyans sağlıyor.

Projenin ana meydan okuması, yankılanan bir alanı hoş bir topluluk alanına dönüştürmekti. Yankıyı hafifletme stratejisi, her düşünülebilir yüzeyin karmaşık fraktalizasyonunu içeriyordu. Bu, zeminde halı ve yükseltilmiş bölümlerin yerleştirilmesi, yosun kaplamaları, bir su duvarı uygulanması ve tavan üzerinde ses emici çerçeveli tekstil panelleri ve delikli kontrplak panellerin dahil edilmesini kapsıyordu. Ayrıca, 200 asılı ışık, algoritma tabanlı bir düzenle yerleştirilmiş, sadece estetik çekiciliği artırmakla kalmıyor, aynı zamanda genel akustik iyileştirmeye de katkıda bulunuyor.

Ziyaretçiler için bir karşılama alanı, vitrinler ve yükseltilmiş zeminli bir ürün sunum bölgesi, esnek çalışma istasyonları, bir salon ve dinlenme alanı ve ayrıca bir konferans alanı sunan çok amaçlı bir alan. Malzemeler ve objeler, sakin, davetkar bir biyofilik ortam yaratmaya odaklanarak ses emilim özellikleri için seçiliyor. Bu tasarım, kullanıcıların iyi oluşunu artırmak ve iç mekanı doğal dünya ile bağlantılandırmak için doğal unsurları entegre ediyor, böylece hem işlevsel hem de estetik açıdan hoş bir ortam oluşturuyor.

2024 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunan öne çıkan ve yaratıcı zekice tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Euroline Team
Görsel Kredileri: Euroline Team
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Borut Kosir Technology consultant: Mladen Ferenc Visualisation: Bjoern Kolodziej
Proje Adı: Mossaic
Proje Müşterisi: HMF Smart Solutions GmbH


Mossaic IMG #2
Mossaic IMG #3
Mossaic IMG #4
Mossaic IMG #5
Mossaic IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun