Vocam: Vlog Yaratıcıları İçin Yenilikçi Bir Kamera Tasarımı

Chenchen Fan, Vlog Yaratıcılarına Özel Portatif ve Modüler Bir Kamera Tasarladı

Chenchen Fan tarafından tasarlanan Vocam, vlog yaratıcılarına özel bir kamera. Kullanıcıların fotoğraf ve video çekim modları arasında hızlıca geçiş yapabilmelerini sağlayan modüler bir tasarıma sahip. Dahili profesyonel mikrofonu, kontrol tutacağı ve LED video ışığı sayesinde kullanıcıların ekstra ekipman taşımasına gerek kalmıyor. Ayrıca, kullanıcılara çeşitli renk, malzeme ve kumaş seçenekleri sunuyor.

Chenchen Fan'ın tasarladığı Vocam, We-Media çağında yaşadığımızı göz önünde bulundurarak, hayat deneyimlerini YouTube gibi sosyal medya platformları üzerinden paylaşmak isteyen kişilere yönelik bir ürün. Mevcut ürünlerin kullanıcıları tatmin etmediğini ve özellikle selfie çekerken veya kendilerini videoya alırken düzgün bir kullanım deneyimi sunmadığını belirten Fan, bu sorunları çözmek üzere Vocam'ı tasarladı.

Vocam, yüksek kaliteli vlog videoları çekmek isteyen kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bir dizi ekipmanı tek bir üründe topluyor. Dahili profesyonel mikrofonu, kontrol tutacağı ve LED video ışığı sayesinde kullanıcılar ekstra ekipman taşıma zahmetinden kurtuluyor. Ayrıca, modüler tasarımı sayesinde kullanıcılar fotoğraf ve video çekim modları arasında hızlıca geçiş yapabiliyorlar.

Vocam'ın üretimi için geri dönüştürülebilir plastik veya silikon kullanılabilir. Kamera ekranı olarak anti-parlama LED ekran kullanılırken, tutma yüzeyi su geçirmez kumaş veya bezle kaplanabilir. Kontrol tutacağı ise şarj edilebilir manyetik teknoloji kullanıyor.

Chenchen Fan, tasarım sürecinde mevcut ürünleri araştırdı ve kullanıcıların mevcut ürünleri kullanırken yaşadığı sorunları belirlemek için kullanıcı araştırması yaptı. Bu araştırmalar sonucunda tasarım fikirlerini geliştirdi ve 3D modelleme ile olası tasarım çözümlerini buldu. Boyutları ve temel işlevleri test etmek için bir prototip oluşturdu.

Vocam, 2021 yılında A' Video ve Yayın Ekipmanları Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, yaratıcı ve teknik becerileri güçlü olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan tasarımlara veriliyor. Bu sayede Vocam, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme çabalarına katkıda bulunuyor.

Chenchen Fan'ın tasarladığı Vocam, vlog yaratıcılarına özel bir kamera olarak, kullanıcıların fotoğraf ve video çekim modları arasında hızlıca geçiş yapabilmelerini sağlayan modüler bir tasarıma sahip. Dahili profesyonel mikrofonu, kontrol tutacağı ve LED video ışığı sayesinde kullanıcıların ekstra ekipman taşımasına gerek kalmıyor. Ayrıca, kullanıcılara çeşitli renk, malzeme ve kumaş seçenekleri sunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chenchen Fan
Görsel Kredileri: The COPYRIGHT of backgroud photos on the Optional image #4 belong to Adobe Image Stock
Proje Ekibi Üyeleri: Chenchen Fan
Proje Adı: Vocam
Proje Müşterisi: Chenchen Fan


Vocam IMG #2
Vocam IMG #3
Vocam IMG #4
Vocam IMG #5
Vocam IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun