Vassiliades Architects'tan Biyoklimatik "Z Şekilli" Yaratım

Çevreye Saygılı, Modern Mimari ve İnovatif Tasarımın Buluştuğu Yer

Vassiliades Architects tarafından tasarlanan ve Kıbrıs, Fasoula'da yer alan bu biyoklimatik güneş evi, modern minimalizm trendlerine dokunan basit geometrilerle hareket eden bir tasarıma sahip. Beyaz bir "Z" şekli, binanın morfolojisini karakterize ediyor ve aynı zamanda pasif bir güneş koruma sistemi olarak hizmet veriyor.

İnşa edilen bu 230 metrekarelik ev, bir bodrum katı ve 2 kat üzerine kurulu. Ev, eğimli bir araziye yerleştirilmiş ve park alanları, bir bodrum katı olarak yapılmıştır. Bu, bina ve çevre arasındaki ilişkiyi vurgulamak ve tasarımın gelişimi için sağlam bir morfolojik temel oluşturmak amacıyla taş duvar örgüsü ile inşa edilmiştir.

Tasarımın ana ilham kaynağı, binanın morfolojisini karakterize eden beyaz bir "Z" şekli oluşturma arzusu oldu. Bu formun boşluklarına yerleştirilen hacimler, fonksiyonel bir kompozisyon oluşturdu. Tasarım, açık beton, geniş ahşap yüzeyler ve nötr beyaz renk kullanımı ile modern minimalizm trendlerine dokunan basit geometrilerle hareket ediyor.

Tasarımın en büyük özelliği, biyoklimatik yöntemlerin tasarımın gelişimine entegrasyonu ve bunun sonucunda bir uyum ve işlevsellik kompozisyonu oluşturabilme kapasitesidir. Ev, doğru doğal havalandırma ve aydınlatmayı sağlayan çevresel koşulları kullanıyor. Yüksek performanslı aktif sistemlerle birleştirildiğinde, enerji tasarrufu sağlanıyor ve kullanıcılar için termal konfor elde ediliyor.

Proje, 2017'de tasarlanmaya başlandı ve 2019'da inşaatına başlandı. 2020'de tamamlandı. Bu süre zarfında, tasarımın en büyük zorluğu, biyoklimatik yöntemlerin tasarımın gelişimine entegrasyonu ve aynı zamanda işlevsel bir bina ihtiyacı oldu.

2021 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren yaratıcı ve kaynakça yeteneklerini sergiliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vassiliades Architects
Görsel Kredileri: #1: Photographer Giorgos Charalambous Photography, 2020 #2: Photographer Giorgos Charalambous Photography, 2020 #3: Photographer Giorgos Charalambous Photography, 2020 #4: Photographer Giorgos Charalambous Photography, 2020 #5: Photographer Giorgos Charalambous Photography, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: George Vassiliades Stalli Talea Constantinos Vassiliades
Proje Adı: House in Fasoula
Proje Müşterisi: Vassiliades Architects


House in Fasoula IMG #2
House in Fasoula IMG #3
House in Fasoula IMG #4
House in Fasoula IMG #5
House in Fasoula IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun