Modern Causal: Nisso Design'in Amerikan Minimalist Yaklaşımı

65 yaşındaki bir çiftin yaşam alanını dönüştüren, ödüllü bir iç mekan tasarımı

Taiwan merkezli Nisso Design, Amerikan minimalist stilini benimseyerek, geniş depolama alanlarına sahip, sakin ve rahat bir yaşam alanı yarattı. Bu tasarım, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü.

Projenin müşterileri, uzun süre Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamış ve ara sıra Taiwan'a dönen 65 yaşında bir çift. Çiftin istediği stil, Amerikan minimalist, sakin ve rahat bir atmosferdi. Ayrıca bol miktarda depolama alanına ihtiyaçları vardı. Bu nedenle tasarım ekibi, karmaşık tasarımlardan kaçındı. İlk olarak, oturma odası ile çalışma odası arasındaki cepheyi kaldırarak alanı genişlettiler. Ana ton olarak soğuk renkler kullandılar ve bunları karolar, ızgaralar ve sistem dolapları ile birleştirdiler. Son olarak, tasarımı, belirgin aydınlatma ile süsleyerek zarif ve lüks bir his yarattılar.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, oturma odası ile çalışma odası arasını bölen ve bu hacmin varlığını zayıflatan gri boyalı ahşap bir ızgara kullanılması yer alıyor. Yemek odasının yanındaki cephe üzerindeki ızgara, gizli bir kapı olarak tasarlandı ve içerisi depolama alanı olarak kullanıldı. Tamamen beyaz bir cephe yerine, tasarım ekibi burada gri ve beyazın renk patlamasını kullandı. Antrede ise bir vurgu noktası bulunuyor. Tasarım ekibi, cepheye çekmeceli bir siyah sistem dolabı yerleştirdi ve sağ tarafta depolama için akrilik bir sistem dolabı kullandı. Tüm alanda çeşitli renkler ve dokulara sahip sistem panelleri kullanıldı.

Proje, 30. katta yeni tamamlanmış bir evde gerçekleştirildi. Üç yatak odası, iki banyo, bir oturma odası, bir yemek odası ve açık planlı bir çalışma odası bulunuyor. Antredeki siyah sistem dolabı, taş tahıl döşemelerinin büyük yüzeyinde çakıl teknikleri kullanılarak sabitlendi. Bu, döşemelerin dokusu nedeniyle zor bir işlem oldu. Açık planlı çalışma odasındaki koyu ahşap kaplamalı dolap, bir ışık çubuğu ile gömülüdür, bu da ona hem depolama hem de sergileme işlevi kazandırır. Bu sayede, koyu renkli dolaplar çok sıkıcı görünmez ve müşterilerin aradığı rahat hissi korur.

Tasarım ekibi, oturma odasını çalışma odası ile birleştirdi ve sadece ızgarayı kullanarak açık planlı bir çalışma odası oluşturdu. Aynı zamanda, sistem dolaplarının rengi ve işlevi, her alan için özel olarak tasarlandı. Yemek odasındaki sistem dolapları, hareketli mobilya olarak tasarlandı, böylece geniş alanda daha fazla esneklik sağlandı. Dekorasyon sürecinde çok fazla fırın boya kullanılmadı, sağlığa zarar vermemek için. Aynı zamanda, yaşlılar için planlama yapılırken rotayı kesintiye uğratacak merdivenler eklenmedi.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sırasında, müşteriler ve tasarım ekibi, müşterilerin ABD'ye dönmesinden önce projeyi yalnızca üç kez tartışabildi. Müşteri, inşaat süreci sırasında hazır bulunamadığı için, tüm iletişim fotoğraflar ve videolar aracılığıyla yapıldı. Bu, tasarım ekibinin proje yürütme ve iletişim becerilerini test etti.

Tasarım ekibi, modern bir atmosfer yaratmak için minimalist Amerikan stili kullandı. Sistem dolaplarının stili ve rengi çeşitliydi, bu da oranın ve renk uyumunun kritik olduğu anlamına geliyordu. Tasarım ekibi, müşterinin seçtiği mobilyadan yola çıkarak, mobilya tonuyla ve hatta alanın ana rengiyle eşleşen bir sistem dolabı oluşturdu. Müşterilerin koyu renklere ve rahat stile olan tercihlerini göz önünde bulundurarak, tasarım ekibi, koyu sistem dolaplarına sıcak aydınlatma ekledi ve parlak renk tonuyla harmanladı.

Proje, 2021 Ağustos'unda Taiwan'da tamamlandı. Bu tasarım, 2023 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve en iyi uygulamaları entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nisso Design
Görsel Kredileri: NISSO Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Nisso Interior Design
Proje Adı: Modern Causal
Proje Müşterisi: Nisso Design


Modern Causal IMG #2
Modern Causal IMG #3
Modern Causal IMG #4
Modern Causal IMG #5
Modern Causal IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun