Chen Zilong'un Tasarladığı "Gin ve Chuan" Restoranı: Doğu Porseleni ve Batı Büyüsü

Çinli Tasarımcı, Batı Modernizmi ile Jingdezhen Seramik Sanatını Birleştiriyor

Chen Zilong tarafından tasarlanan "Gin ve Chuan" restoranı, Jingdezhen'den esinlenerek, İsviçre uluslararası tasarım stilini temsil eden batı modern tasarımı ile Jingdezhen seramik sanatını birleştiriyor. Bu, seramik sanatının özünü içeren ve uluslararası bir estetik stile sahip bir restoran yaratıyor.

“Gin ve Chuan” restoran projesi, Şanghay Doğu Hongqiao'nun merkezinde yer alıyor. Tianshan Hongqiao ve Gubei gibi birçok iş çevresine bağlanıyor ve coğrafi konumu benzersiz. Büyük Hongqiao Hub'a dayanarak, “Gin ve Chuan” Restoranı, Hongqiao Merkezi İş Bölgesi ve Changning Bölgesi'nin çift güçlendirmesini üstleniyor. Bu, yeni bir üst sınıf olmaya aday.

Tasarımcı, yerel Bashu kültürünü ve Sichuan mutfağını keşfetmek için Sichuan'ı ziyaret etti. Sichuan mutfağı hem taze, hem dolgun ve zengin bir tat sunuyor. Baharatlı sosları iyi kullanmasıyla ünlüdür. Bir devlet ziyafeti standardına ulaşabilir ve aynı zamanda sokaklardaki ve ara sokaklardaki halka yakın olabilir. Sichuan mutfağı, birçok ailenin güçlü yanlarını alır, kapsayıcıdır ve hem yurt içinde hem de yurt dışında iyi bir üne sahiptir.

Restoran, 2.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve 10 kutusu bulunuyor, 200 kişiye hizmet verebiliyor. Özel olarak yapılmış Jingdezhen seramik el işleri, her bir ürün el yapımı ve benzersizdir ve 1400 derece yüksek sıcaklıkta pişirilir.

“Gin ve Chuan” restoranı, yemek kültürü, seramik sanatı, görsel sanat, mekan tasarımı, insancıl estetik ve çağdaş sanat dahil olmak üzere altı çekirdeği kapsıyor. Chuan, Bashu kültürünü ve Sichuan mutfağı, güneydoğu ve kuzeybatının özelliklerini birleştiriyor. Dünyayı etkileyen Jingdezhen seramik kültürünün yeni bir yorumu, yüksek kaliteli bir tat sunuyor. Sichuan mutfağı ve viski, Doğu ve Batı'nın karışımını yorumluyor.

2022 yılında Şanghay, Çin'de tasarımın tamamlanması ve bu tasarımın prestijli A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz kazanması, tasarımın sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içerdiğini ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunuyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen Zilong
Görsel Kredileri: Creator:Yinluo Du; Creator:Huang Xin; Creator:Yang Chao.
Proje Ekibi Üyeleri: Chen Zilong
Proje Adı: Gin and Chuan
Proje Müşterisi: Chen Zilong


Gin and Chuan IMG #2
Gin and Chuan IMG #3
Gin and Chuan IMG #4
Gin and Chuan IMG #5
Gin and Chuan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun