Glacier: Gıda Temizliğini Yeniden Tanımlayan Tasarım

Xu Chen ve Rong Zhang'ın Ödüllü Tasarımı: Gıda Yıkama Makinesi

Glacier, gıdaların üzerindeki zararlı maddeleri etkili bir şekilde temizleyen bir mutfak gereci. Xu Chen ve Rong Zhang tarafından tasarlanan bu ürün, kullanıcıların kaliteli yaşam arayışına hitap ediyor ve gıda temizliğine yeni bir boyut getiriyor.

Xu Chen ve Rong Zhang'ın tasarladığı Glacier, gıda temizliğini sağlamak için tasarlanmış bir mutfak gereci. Pesticid kalıntıları, ağır metaller, gübre ve bakterileri etkili bir şekilde temizleyebiliyor. Tasarımın amacı, olağanüstü temizlik ve yüksek kaliteli yaşam tutumunu ifade etmek.

Glacier'ın tasarımı, doğal bir buzula benzeyen bir görüntü oluşturmak için soyut çokgenler ve geniş ölçekli talimat ışıkları kullanıyor. Bu sayede, saflık ve kararlılık hissi veriyor. Geniş bir alanı kaplayan şeffaf PC malzeme kullanımı, makinenin gövdesine zengin bir katmanlama ve genel çekicilik kazandırıyor.

Glacier, ABS ve PC enjeksiyon modellemesi uyguluyor. Gıdalardaki zararlı maddeleri parçalayan hidroksil su iyonu jeneratörü içeriyor. Ürünün boyutları ise 305mm x 410mm x 285mm ve siyah veya beyaz gövde seçenekleri bulunuyor.

Glacier'ın kullanımı oldukça basit. Ön tarafında bulunan geniş bir kontrol paneli üzerinde "et", "meyve", "sebze" gibi düğmeler bulunuyor. Kullanıcılar, gıdayı makineye yerleştirip ilgili düğmeye basarak, talimatlara kolayca uymak suretiyle işlemi gerçekleştirebiliyor.

Glacier projesi, Ağustos 2020'de Pekin'de başladı ve Aralık 2020'de Shenzhen, Çin'de tamamlandı. Bu tasarım, gıda üzerindeki zararlı maddeleri parçalama teknolojisinin geniş kitleler tarafından bilinmediği veya kabul görmediği bir gerçeği göz önüne alarak oluşturuldu. Bu nedenle Glacier, potansiyel kullanıcıları akademik terimler ve teknik özelliklerle eğitmek yerine, genel tasarımına daha çok önem veriyor.

Glacier, A' Bakeware, Tableware, Drinkware ve Cookware Design Award 2021'de Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sxdesign
Görsel Kredileri: sxdesign
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Xu Chen Art Director: TianShu Liu Consultant: Rong Zhang Technical Head: ShuLong Li Design Technology: Qian Hao Designer: FangBo Wu Designer: BeiBei Liu Engineer: MingJie Zhang Project Manager: Yan Liu
Proje Adı: Glacier
Proje Müşterisi: sxdesign


Glacier IMG #2
Glacier IMG #3
Glacier IMG #4
Glacier IMG #5
Glacier IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun