Tasteful House: Çocuk Dostu ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı

Evans Lee'nin Tasarladığı Modern ve Minimalist Ev: Tasteful House

Evans Lee tarafından tasarlanan Tasteful House, çocuk dostu ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunuyor. Bu proje, aile ve çocuklar için pratik ve sıcak bir yaşam alanı oluşturma konseptinden yola çıkarak tasarlandı.

Proje, Foshan'ın Daliang bölgesinde bulunan Jinyu Binjiang'da yer alıyor. Üç ev sahibi var ve çocukları 2 yaşından biraz daha büyük. Ev sahibi, eşine bir sürpriz yapmak istedi ve bu nedenle tasarımcı, ebeveyn-çocuk etkileşimi konseptinden yola çıkarak bir tasarım oluşturdu.

Evans Lee, müşterilerin gerçek ihtiyaçlarına göre orijinal planı yeniden düzenledi. Her alanın boyutu, gerçek işlevine göre ayarlandı. "Yeterli olan iyidir, israf etmeyin" prensibine bağlı kalarak, evin tüm alanının kullanımı büyük ölçüde artırıldı.

Tasarımcı, orijinal oturma odasının duvarını kaldırdı ve yeni duvarı çok amaçlı odanın yönünde 35 santimetre geri çekti. Bu sayede kitap ve ilginç süs eşyalarını tutabilecek bir dizi tahta tarzı kitaplık için alan açıldı. Siyah ve beyaz alanın desteği, kitaplıkta bulunan renkli nesneleri daha belirgin hale getirdi. Ayrıca, tavan aydınlatmasının kombinasyonu rahat bir atmosfer yarattı.

Proje toplamda 120 metrekarelik bir alanı kapsıyor. İç mekan, modern, basit, saf, minimalist, sıcak ve rahat etiketleriyle tanımlanıyor. Çocukların canlı ve sevimli doğasını göz önünde bulunduran tasarımcı, oturma odasında onlar için 2 metre uzunluğunda çok amaçlı bir kahve masası tasarladı. Çay masasının pencere tarafındaki ucunda, sandalye masaya sabitlenmiş bir sandalye tasarlandı. Bu sandalye 360 derece dönebilir.

Proje, 2020 yılının Mart ayında Foshan'da başladı ve 2021 yılının Ocak ayında Foshan'da tamamlandı. Orijinal balkon ve oturma odası arasında bir alan vardı ve tasarımcının tasarımı duvarları kaldırdı. Kapıdan girildiğinde, yemek odası, oturma odası ve balkon arasında hiçbir alan yok, bu da alanın genişlemesini sağlar. Balkon, işlevini sürdürmeye devam ediyor ve özel olarak yapılmış saksılı bitkiler, yaz öğleden sonralarında rahatlatıcı bir atmosfer yaratıyor.

Orijinal alan, çok geleneksel bir düzlem düzenine sahipti ve ince bir dekorasyonla tasarlandı. Uzun koridor, doğal ışıksız ve çok israf ediciydi, bu da alanın kullanım oranının yüksek olmamasına neden oluyordu. Ayrıca, bir gardırop olarak kullanılabilecek uygun bir oda yoktu, bu yüzden tüm düzlem yeniden ayarlanmalıydı.

Tasarımcı, müşterilerin gerçek ihtiyaçlarına göre orijinal düzlem yapısını yeniden düzenledi ve her alanın boyutunu ayarladı. "Yeterli olan iyidir" prensibine bağlı kalarak, tüm evin alan kullanımını büyük ölçüde artırdı. Özellikle, yemek odası ve balkon arasında hiçbir alan yok, bu da görsel alanı genişletiyor. Ayrıca, ana yatak odası bir süite dönüştürüldü, böylece günlük yaşamın sorunları çözüldü. Farklı dönemlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için çok fonksiyonlu bir oda kuruldu.

Proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Evans Lee
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer JiangNan Cinematography, Tasteful House, 2021. Image #2: Photographer JiangNan Cinematography, Tasteful House, 2021. Image #3: Photographer JiangNan Cinematography, Tasteful House, 2021. Image #4: Photographer JiangNan Cinematography, Tasteful House, 2021. Image #5: Photographer JiangNan Cinematography, Tasteful House, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Evans Lee Sienna Chen
Proje Adı: Tasteful House
Proje Müşterisi: Evans Lee


Tasteful House IMG #2
Tasteful House IMG #3
Tasteful House IMG #4
Tasteful House IMG #5
Tasteful House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun