Hobot S6 Pro: Pencereleri Sanat Eserine Dönüştüren Robot

Yenilikçi Teknoloji ile Pencereler Artık Daha Temiz ve Güvenli

Pencere temizliği, tehlikeli ve yorucu bir iş olabilir. Hobot Technology Inc. tarafından tasarlanan Hobot S6 Pro, bu zorlu görevi kolaylaştırmak için yaratıldı. İnsan eliyle temizlik yapar gibi çalışan çift moplu döner cilalama özelliği ve ultrasonik püskürtme fonksiyonu ile dikkat çekiyor.

Çift moplu döner cilalama sistemi, dakikada 600 kez silerek tozu temizlerken, çift ultrasonik püskürtme özelliğiyle lekesiz bir temizlik sunuyor. Ayrıca, pencerelerdeki statik elektriği nötralize ederek, temizliğin daha uzun süre korunmasını sağlıyor. Kullanıcı dostu ve çevre dostu tasarımı ile yeniden kullanılabilir temizlik bezleri su tasarrufu sağlayan Hobot S6 Pro, sürdürülebilir temizlik teknolojisinin öncüsü konumunda.

Projenin ilk fikri 2022 Kasım'ında ortaya çıktı ve ilk araç yapım aşaması 2023 Temmuz'unda başladı. Mart 2024'te seri üretime geçilerek, Hobot S6 Pro piyasaya sürüldü. Otomatik pencere temizliğini geliştirmek amacıyla yapılan araştırmalar, statik elektriğin toz çekmedeki rolünü keşfetmeye ve bu bilgiyi ürüne entegre etmeye odaklandı.

Tasarım sürecinde, statik elektriği nötralize eden yeni teknolojilerin güvenlik ve üretim standartlarına uygun şekilde entegrasyonu gibi büyük zorluklarla karşılaşıldı. Bu zorlukların üstesinden gelmek için gelişmiş teknoloji kullanılarak kapsamlı prototipleme yapıldı ve bu sayede üstün performans, güvenlik ve kullanılabilirlikten ödün verilmeden otomatik pencere temizleme teknolojisi ileriye taşındı.

Hobot S6 Pro, ev bakımına ileri otomasyon getirerek pencere temizliğini devrim niteliğinde değiştiriyor. Dakikada 600 kez silen ilk çift moplu döner cilalama sistemi ile eşsiz temizlik sağlıyor ve pencereleri daha uzun süre temiz tutmak için statik elektriği nötralize ediyor. Patentli çift ultrasonik püskürtme lekeleri çözerken, Kenar Sızıntı Tamponu sensörleri çerçeveli veya çerçevesiz pencerelerde sorunsuz çalışmayı garanti ediyor. Akıllı telefon uygulaması veya uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen cihaz, daha güvenli ve zahmetsiz bir deneyim sunuyor. Yeniden kullanılabilir temizlik bezleri ve su tasarrufu sağlayan tasarımları ile çevre dostu bir seçenek olma özelliğini taşıyor.

2024 yılında A' Ev Aletleri Tasarım Ödülü'nde Bronz kazanan Hobot S6 Pro, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi birleştiren üstün teknik ve yaratıcı becerileri ile yaşam kalitesini iyileştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilen prestijli bir ödülün sahibi oldu.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hobot Technology Inc.
Görsel Kredileri: ID: Newson Wong and HOBOT Design team Image and Graphic Design: Shelly Fan, Newson Wong Video: HOBOT design team
Proje Ekibi Üyeleri: George Chao Jerry Wu Charles Lin Shawn Fan Don Lin
Proje Adı: Hobot S6 Pro
Proje Müşterisi: Hobot Technology Inc.


Hobot S6 Pro  IMG #2
Hobot S6 Pro  IMG #3
Hobot S6 Pro  IMG #4
Hobot S6 Pro  IMG #5
Hobot S6 Pro  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun