Boonlert Hemvijitraphan'ın "Blind" Adlı Eseri: Bangkok'ta Bir Meditasyon Sığınağı

Origami İlhamlı Tasarımı ve Benzersiz Özellikleriyle Dikkat Çeken Bir Mimari Harika

Boonlert Hemvijitraphan'ın tasarladığı "Blind" adlı ev, Bangkok'un kalbinde, şehrin karmaşasından uzak bir meditasyon sığınağı olarak öne çıkıyor. Hemvijitraphan'ın bu tasarımı, 2021 yılında prestijli A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nü kazanarak tasarımcının yaratıcılığını ve bilgeliğini ortaya koyuyor.

Blind, Bangkok'un ortasında yer alan kentsel bir sığınak olarak tasarlandı. Ana yaşam alanlarını çevreleyen camlı bir zemin katı özelliği taşıyor. Origami ilhamlı heykelsi bir tepe, batık bir garaj ve tapınak için yer açarken, üst seviyeyi görüşten gizleyen bir çit sırasına sahip. Şeffaf cephenin üzerinde duran, ikinci katı destekleyen bir beton düzlem, manzaranın üzerinde yüzen bir kütlenin illüzyonunu yaratıyor.

Üst seviye, gizlilik sağlamak ama hala güneş ışığını filtrelemek için bir platina metal kafesle kaplı. Doğal malzemelerle kaplı şık, minimal ve modern bir iç mekan, şehirde Zen yaşamı ve meditasyon pratiği için rahatlatıcı bir alan yaratıyor.

Ev, 350 metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Hemvijitraphan ve ekibi, bu projeyi 2013 yılında tamamladı. Tasarımın gerçekleştirilmesinde platina çelik, özelleştirilmiş alüminyum çerçeve ile temperli cam kapı ve pencere, laminat ahşap panel, gizli motorlu sivrisinek ağı, granit taş ve platina çelik kafes gibi malzemeler kullanıldı.

Blind evi, sahibinin yaşaması ve meditasyon pratiği yapması için bir sığınak olarak inşa edildi. Evin basit bir işlevi vardı: açık planlı yemek-yaşam alanı, iki yatak odası ve meditasyon için bir alan. Tasarımın en büyük zorluğu, evin her bir işlevinin uyumlu bir şekilde yönlendirildiği, mekanın sorunsuz bir deneyimiydi.

Boonlert Hemvijitraphan'ın "Blind" adlı tasarımı, modern mimarinin en iyi örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Hemvijitraphan'ın bu tasarımı, 2021 yılında prestijli A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nü kazanarak tasarımcının yaratıcılığını ve bilgeliğini ortaya koyuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Boonlert Hemvijitraphan
Görsel Kredileri: Image#1:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2013. Image#2:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2013. Image#3:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2013. Image#4:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2013. Image#5:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2013.
Proje Ekibi Üyeleri: Boondesign Team
Proje Adı: Blind
Proje Müşterisi: Boonlert Hemvijitraphan


Blind IMG #2
Blind IMG #3
Blind IMG #4
Blind IMG #5
Blind IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun