Beiguan Li: Küçük Bir Şehir Kültürü ve Ticaret Topluluğu

Tianying Li'nin Tasarladığı Beiguan Li, Şehir Yaşamına Farklı Bir Bakış Açısı Sunuyor

Çocukluğundan beri monomer yapı zarflarının iç ve dış mekan arasındaki etkileşimi kullanarak, Tianying Li, Beiguan Li projesi ile şehir yaşamına farklı bir bakış açısı sunuyor. Bu küçük iş topluluğu, bir dizi mimari formun birleşiminden oluşan, karmaşık, geçirgen, açık, katılımcı ve çeşitli bir yapı topluluğudur.

Proje, Qiqihar BuKui Kuzey Caddesi ve yeni Jiaokou Nehri Yolu'na bitişik, İşçi Gölü'ne yakın bir konumda yer alıyor. 10.000 metrekarelik bir alana yayılan bu küçük şehir kültür ve ticaret topluluğu, bir dizi mimari formun birleşiminden oluşan, karmaşık, geçirgen, açık, katılımcı ve çeşitli bir yapı topluluğudur. Her bir yapı birbirine benzer görünse de, her biri farklıdır.

Beiguan Li'nin planlanması ve inşası, göl terası parkı, dış meydan, çağdaş mimari, iç avlunun çok katmanlı birleşimi gibi mekansal ilişkilerin oluşturulmasını içerir. Bu, şehre karakter kazandırmak, rahat bir sahne yaratmak, yerel çevreyi teşvik etmek ve kamu çevresini optimize etmek için yapılmıştır.

Proje, Harbin'de 2019 yılında başlatıldı ve Qiqihar'da 2022 yılında resmi olarak başlatıldı. Tasarımın altında yatan araştırma, tüm alakasız renkleri filtreleyen ve tüm mekanın yumuşak ve sert malzemeleri arasındaki kontrastı daha iyi dengeleyen basit ve cömert soğuk gri tonları içerir. Yeterli güneş ışığı, tüm mekanı aydınlatır ve mekana daha dinamik bir hava katar, büyüme canlılığını sonsuz bir şekilde genişletir.

Beiguan Li'nin tarzı, tasarımcıların zaten aşina olduğu bir yönelimdir. Bu, tasarımcıların tanıdık bir perspektiften yeni ifade yolları üzerinde meditasyon yapmaları için bir yöndür. Yetenekli çizgiler, mekana çok sayıda kültürel detay ekler ve doğal ışık çok yeterlidir. Ton, sakin ve tarafsız, zarif ve ölçülüdür.

Beiguan Li, 2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, yaşam kalitesini artırır ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.

Beiguan Li, kültür ve ticaret topluluğunun bir örneği olarak, şehir yaşamının çeşitli olasılıklarını sunar. Bu proje, şehir yaşamının gerçek tadını deneyimlemek için bir fırsat sunar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tianying LI
Görsel Kredileri: Photographer Xuetao Zhang, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Tianying LI
Proje Adı: Beiguan Li
Proje Müşterisi: Tianying LI


Beiguan Li IMG #2
Beiguan Li IMG #3
Beiguan Li IMG #4
Beiguan Li IMG #5
Beiguan Li IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun