Volta: Katedral İlhamıyla Tasarlanan Alternatif Kahve Masası

Chih-Chieh Huang - NTHU, Katedralin Kubbe Yapısından Esinlenerek Volta'yı Tasarladı

Volta, katedralin kubbe yapısından esinlenerek tasarlanmış alternatif bir kahve masasıdır. Bu tasarım, insanların katedralin iç mekanına baktığında hissettikleri görsel çekiciliği ve güzelliği yorumlamayı hedefliyor.

Chih-Chieh Huang - NTHU, çapraz veya diyagonal kubbe çizgilerinden oluşan bir çerçeve formunu temel alarak objenin yapısal çizgilerini ve şekillerini keşfetmiştir. Masa ayaklarının tasarımı, yapının kubbe sütununa atıfta bulunur. Özel kavisli çelik plakalar, masa üstünün destek yapısını oluşturmak için 45 derece açıyla sıralanır.

Tasarım sürecinde ve üretim görevlerinde, ilk versiyon metal heykel yaklaşımını kullanarak çelik çubukları manuel olarak bükme ve kaynak yapma yöntemi tercih edilmiştir. İkinci versiyon, ilk versiyonun geliştirilmiş bir versiyonudur. Tasarımcı, yapının tam olarak üretilebilmesi için CAD ve CNC kullanarak çelik plakaları kesmiştir. Yapısal tasarımda, hafiflik ve görsel performans özel olarak dikkate alınmıştır ve montaj detayları da üretim yapılabilirliğini sağlamak için göz önünde bulundurulmuştur.

Volta, yüzey olarak yarı yansıtıcı bir cam kullanır. Günlük modda, özel bir şeffaf renk sunar, kullanıcıların masanın altındaki hem fonksiyonel hem de güzel yapısal çizgileri takdir etmelerine olanak sağlar. Gece aydınlatma modunda, içerideki ışık kaynağı ve masa üstünde kullanılan yarı yansıtıcı cam arasındaki kırılma ve yansıma sayesinde, obje, ışık ve gölge formunda iç mekana kubbe yapısının güzelliğini yansıtabilir.

Proje, Haziran 2012'de Colorado, ABD'deki Anderson Ranch Arts Center'da başladı ve Nisan 2015'te Hsinchu, Tayvan'da tamamlandı. Salone del Mobile Nisan 2015 (IT), Taipei Güzel Sanatlar Müzesi 2015 (TW) ve FORMOSA Heykel Bienali 2017 (TW) gibi önemli etkinliklerde sergilendi.

Volta, 2021'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Volta'nın telif hakları Scottie Chih-Chieh Huang'a aittir. Ana görsel ve diğer görseller Wen-Shan Lin ve Scottie Chih-Chieh Huang tarafından çekilmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Scottie Chih-Chieh Huang (TW)
Görsel Kredileri: Main Image/ Photo by Wen-Shan Lin Optional Image#1/ Photo by Wen-Shan Lin Optional Image#2/ Photo by Scottie Chih-Chieh Huang Optional Image#3/ Photo by Scottie Chih-Chieh Huang Optional Image#4/ Photo by Scottie Chih-Chieh Huang
Proje Ekibi Üyeleri: project investigator, director/ Scottie Chih-Chieh Huang design assistant/ Andy Liao
Proje Adı: Volta
Proje Müşterisi: Scottie Chih-Chieh Huang (TW)


Volta IMG #2
Volta IMG #3
Volta IMG #4
Volta IMG #5
Volta IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun