Ace Iflip: Çocuklar İçin Çok Fonksiyonlu Yemek Sandalyesi

ChinI Lai, KungYin Lai ve ChungSheng Chen tarafından tasarlanan, çocukların büyüme ihtiyaçlarına göre tasarlanmış çok fonksiyonlu bir sandalye

Genel çocuk yemek sandalyelerinin işlevi basittir ve uzun süreli kullanımdan sonra tüm ihtiyaçları karşılayamaz. Ayrıca, bebekler ve küçük çocuklar hızla büyür, bu yüzden farklı ürünleri değiştirmek ve kullanmak için ihtiyaç duyarlar. Ek ürün satın alma maliyetini azaltmak ve daha fazla yaşam alanı tasarrufu sağlamak için, daha fazla kullanım şekli sunan ve aynı zamanda masrafları tasarruf eden bu çok fonksiyonlu çocuk yemek sandalyesini tasarladık.

Ace Iflip, çocukların büyüme ihtiyaçlarına göre tasarlanmış çok fonksiyonlu bir sandalyedir. Bebeklerin ve küçük çocukların boyuna göre ve ayrıca farklı durumlarda kullanılabilir. 7 aylıktan 3 yaşına kadar olan bebekler için bebek yemek sandalyesi; 3 ila 6 yaş arası çocuklar için çocuk yemek sandalyesi; 6 yaşından büyük çocuklar veya sandalyenin 34 cm genişliğinde oturabilen yetişkinler için dinlenme sandalyesi olarak kullanılabilir. Bir yetişkin yemek sandalyesinin üzerine konulduğunda, bebek ve çocuklar için bir yüksek sandalye olarak kullanılabilir.

Ace Iflip, plastik enjeksiyon bileşeninin, plastik enjeksiyon kalıplama makinesinin çelik kalıbı tarafından yeniden yapıldığı ve alüminyum alaşımı bölümleriyle birleştirildiği bir teknoloji ile üretilmiştir. Alüminyum alaşım, sandalye için stabil bir destek sağlayan çevre dostu ve geri dönüştürülebilir bir metaldır. Ürün ağırlığını etkili bir şekilde azaltabilir ve taşıması kolaydır.

Ace Iflip, çok fonksiyonlu, büyüyen tip, bebek, çocuk, yemek sandalyesi, ebeveyn-çocuk etiketlerine sahiptir. Bu tasarım, çocukların yemek sandalyesinin mevcut pazardaki eksikliklerini araştıran ve Scamper yöntemini kullanarak yeni tasarım için yönlendirme ve fikirler oluşturan bir araştırmaya dayanmaktadır. Daha sonra, ürün fonksiyonlarını geliştirmek ve yapısal dayanıklılığı ve dayanıklılığı ayarlamak için farklı aktiviteler ve durumlar için bir dizi test yapılır. Son olarak, ürün görünümü, modaya uygun, rahat ve pratik bir ürün haline getirilir.

Ace Iflip, uzun bir kullanım süresi için ürünün yapısal kombinasyonunu başarmak en zorlu görevdi. Koltuğun genişliğinin 34 cm olması gerektiğini, koltuk yüksekliğinin 3 pozisyonda ayarlanabilir olması ve yükseklik farkının 8 cm olması gerektiğini göz önünde bulundurmak gerekiyordu. Sonunda, koltuk açıldığında paralel A şeklindeki tripod gösterilir, bu da tripod ve koltuk arasındaki boşluğu siler ve koltuk genişliğini kolayca açmak ve katlamak için genişletir ve uzatır.

Ace Iflip, uzun ömürlü bir çocuk koltuğudur. Hızlı açılıp kapanma mekanizması basit bir işlem sağlar. Sandalyenin bacaklarının yüksekliği, çocukların boyuna göre üç aşamada 8 cm'ye ayarlanabilir. İç koltuk genişliği 34 cm'dir, bu da yetişkinlere ergonomiktir. Katlanabilir, rahat depolama ve çeşitli etkinliklere taşıma için uygundur. Yemek tabağının basit kurulum ve sökme yöntemi, yemek sandalyesi ve dinlenme sandalyesi arasında esnek bir şekilde değiştirilebilir. Bir yetişkin yemek sandalyesinin üzerine konulduğunda, bebekler ve küçük çocuklar için bir yüksek sandalye olarak kullanılabilir.

Ace Iflip, 2021'de A' Baby, Kids and Children's Products Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmini ve olumlu duyguları sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ChungSheng Chen
Görsel Kredileri: Photo credit: ChinI Lai
Proje Ekibi Üyeleri: Instructor:ChungSheng Chen Designer:ChinI Lai Designer:KungYin Lai Tung Tzu Industrial Co., Ltd. Baby Ace Tainan University of Technology/Product Design Dept. Tainan University of Technology/Living Services Industry Dept.
Proje Adı: Ace Iflip
Proje Müşterisi: ChungSheng Chen


Ace Iflip IMG #2
Ace Iflip IMG #3
Ace Iflip IMG #4
Ace Iflip IMG #5
Ace Iflip IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun