Geleceğin Parçası: Code Titanium Alloy Akıllı Saat Tasarımı

Alex Pan Yong'un Ödüllü Tasarımı, Modern ve Gelecekçi Bir Saat Yüzü Sunuyor

Geleceğin ve zarafetin bir yansıması olan titanyum alaşımından ilham alan Alex Pan Yong, iş ve günlük kullanıma uygun bir akıllı saat yüzü tasarladı. Code Titanium Alloy, postmodernizm ve futurizmin birleşimini yansıtan bir tasarıma sahip.

Alex Pan Yong'un tasarladığı Code Titanium Alloy, postmodernizm ve futurizmin birleşimini yansıtan bir akıllı saat yüzüdür. Farklı nokta ve desen formlarını kullanarak, düzenli bir düzen sağlar ve kullanıcı deneyimini yönlendirir. Bu aynı zamanda, gelecekçi tarzın belirgin bir özelliğidir.

Code Titanium Alloy, modern bir arka plan oluşturmayı deneyen Yong tarafından rastgele bir grafik desenle başladı. Birkaç denemeden sonra, bir desen dikkatini çekti ve bu saat yüzünün arka plan deseni oldu. Vurgu efekti ile birleştirildiğinde, titanyumun görünümüne çok iyi bir uyum sağladı. Bu nedenle, Yong, deseni saat yüzü katmanlarına aktarmaya karar verdi. Uygun fontu seçtikten sonra, tasarım yönü belirlendi.

Tasarım, Android saatlerde 400 x 400px, Samsung saatlerde ise 360 x 360px boyutlarındadır. Hem yuvarlak hem de kare akıllı saatlere uyumludur. Tasarım, Facer uygulamasında yayınlandı. Facer uygulamasına veya web sitesine giderek "Artalex"i arayabilir ve "Code . Titanium" adını arayabilirsiniz. Tasarımı akıllı saatinize senkronize etmek için "saate gönder" düğmesine tıklamanız gerekmektedir. Akıllı saatinizde Facer uygulamasının yüklü olması gerekmektedir.

Proje, 2021 yılının Ocak ayında Singapur'da başladı ve Şubat 2021'de tamamlandı. Facer uygulamasında Şubat 2021'de yayınlandı. Tasarımın altında yatan araştırma hakkında çok fazla bilgi yok. Fikir, bazı grafik desenlerden aniden çıktı. O anda, bunu gelecekçi bir saat yüzü yapma hissi vardı.

Tasarımın en zor kısmı, genel görünümün zarif ve "gelecekten gelen" olmasını sağlamaktı. Yong, tasarımın daha çok geleceğin bir parçası gibi görünmesini, ancak modern bir şekilde zamanı göstermesini istedi. Code Titanium Alloy, postmodernizm ve futurizmin birleşimini yansıtan bir his vererek zamanı anlatır. Metal görünümlü bir malzemeyi canlandırır ve aynı zamanda, düzeni düzenli tutmak ve gelecekçi tarz için belirleyici bir yol olmak üzere çeşitli nokta ve desenleri bir metafor olarak kullanır.

Code Titanium Alloy, 2021'de A' Interface, Interaction and User Experience Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pan Yong
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Pan Yong, Main image, 2021. Image #2: Photographer Pan Yong, Single shot, 2021. Image #3: Photographer Pan Yong, Group shot, 2021. Image #4: Photographer Pan Yong, Single shot, 2021. Image #5: Photographer Pan Yong, Group shot, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Pan Yong
Proje Adı: Code Titanium Alloy
Proje Müşterisi: Pan Yong


Code Titanium Alloy IMG #2
Code Titanium Alloy IMG #3
Code Titanium Alloy IMG #4
Code Titanium Alloy IMG #5
Code Titanium Alloy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun