Smart Center: Vestel'in Akıllı Televizyonlar İçin Geliştirdiği Yenilikçi Uygulama

Vestel UX ve UI Tasarım Grubu, kullanıcı deneyimini zenginleştiren bir TV uygulaması olan Smart Center'ı tasarladı.

Smart Center, Vestel'in akıllı televizyonları için geliştirdiği, kullanıcı dostu bir uzaktan kumanda mobil uygulamasıdır. Standart uzaktan kumandaların sunduğu sınırlı kontrol özelliklerini aşan bu uygulama, kullanıcılar ve televizyonlar arasındaki etkileşimi iyileştirmeyi hedefliyor.

Smart Center, kullanıcıların WiFi ile bağlanabilen akıllı Vestel televizyonlarını uzaktan kontrol etmelerini sağlar. Uygulama sayesinde, program yayın bilgileri ve program detayları her zaman elinizin altında olur. Kullanıcılar ayrıca yayınlanan programları daha sonra izlemek üzere kaydedebilir, programlar için hatırlatıcılar ayarlayabilir ve mobil telefonlarındaki içerikleri televizyonları ile paylaşabilirler. Smart Center, kullanıcıların TV rutinlerini ve favori kanallarını ve programlarını daha kolay takip etmelerini sağlar.

Smart Center, hem iOS hem de Android kullanıcıları için piyasada mevcuttur. Uygulama, tüm Android ve iOS akıllı telefon boyutları için tasarlanmıştır. Smart Center'ın kullanıcı dostu UX ve UI tasarımı ve bilgi mimarisi, kullanıcıların televizyonlarını kolayca ve sezgisel bir şekilde kontrol etmelerini sağlar.

Vestel UX Grubu, kullanıcı ihtiyaçlarını ve ilgili proje yönergelerini belirlemek için uygun kullanıcı gruplarına göre kullanıcı araştırmaları ve A/B testleri yapmaktadır. UX Grubu, kullanıcı yolculuk haritalarını oluşturduktan sonra, bu haritaları Vestel akıllı cihaz kullanıcıları için daha iyi kullanıcı deneyimleri oluşturmak üzere uygun arayüzlerle birleştirir. Bu arayüzlerin tasarlanırken, kullanıcı araştırması içgörüleri, duygusal etkiler, kullanım senaryoları, çeşitli tasarım mimarisi sistemleri ve güncel tasarım trendleri dikkate alınır.

Smart Center, 2019 yılında Manisa'da başlayan bir projedir. Kullanıcıların TV'yi kontrol ederken yorulmamaları için rahat bir kullanım sağlayacak şekilde tasarlanmış koyu bir arayüze sahiptir. Uzaktan kumanda özelliği, evrensel, standart kurallara benzer genel kontrol unsurları ve yönlerle benzer olduğu için, kullanıcı televizyonlarını kolayca ve sezgisel bir şekilde kontrol edebilir. SmartCenter'ın ızgara yapılı düzeni, kullanıcının TV rehberini takip etmesini ve program detaylarını kolayca görüntülemesini sağlarken göz izlemeyi güçlendirir.

Smart Center, 2021'de A' Arayüz, Etkileşim ve Kullanıcı Deneyimi Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve harika sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede mükemmellik gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vestel UX/UI Design Group
Görsel Kredileri: Main image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #2 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Video: Vestel UX/UI Design Group,Vestel PDF: Vestel UX/UI Design Group,Vestel
Proje Ekibi Üyeleri: İlayda Yesilova Cemre Fidan Tuzun Sultan Sel Vestel UX/UI Design Group Userspots
Proje Adı: Smart Center
Proje Müşterisi: Vestel UX/UI Design Group


Smart Center IMG #2
Smart Center IMG #3
Smart Center IMG #4
Smart Center IMG #5
Smart Center IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun