Geleceğin Dijital Ofisine Adım Atın: Infoflow Knowledge Management

Ying Li, Wei He, Meng Xu ve Yang Zhang'ın Yenilikçi Tasarımıyla İş Dünyasında Bilgi Yönetimi

AI teknolojilerine dayalı olarak işletmelerin yüksek değerli bilgileri biriktirme ve yeniden kullanma çözümleri sunan Infoflow Knowledge Management, dijital ofisin gelecekteki trendini somutlaştırıyor. Bu tasarım, bilginin net sınıflandırılması ve kişiselleştirilmiş bilgi önerileri aracılığıyla işletme verilerinin kullanımını artırıyor.

Yıllık %42.2 oranında büyüyen ve %68'i kullanılmayan işletme verileri, değerli işletme bilgilerinin kolayca kaybolmasına ve işletmenin yenilikçi gelişimini engellemesine neden oluyor. Bu tasarımla, işletmelere ve çalışanlara akıllı bilgi sınıflandırması aracılığıyla yapılandırılmış bilgi ve yeni bilgi edinme deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Çalışanların rolleri ve ofis senaryolarıyla bilgileri doğru bir şekilde eşleştirerek değerli bilgi kullanımının verimliliğini artırıyoruz.

Uygulama, Android, iOS, MacOS ve Windows'a evrensel olarak uygulanabilir. Çoklu AI teknolojilerine bağlı olarak farklı terminaller için tutarlı bir deneyim sağlar. Bu, tüm modeller ve boyutlar için evrensel olarak uygulanabilir bir tasarımdır.

Yapılandırılmış bilgi sınıflandırması ve zengin içerik gösterimi özellikleriyle, kullanıcıların anahtar kelimeler, yollar ve temalar aracılığıyla bilgi aramasına yardımcı olur. Çalışanların profillerine dayalı bilgi önerileri sunar, böylece kullanıcılar ilgili bilgileri doğru bir şekilde görüntüleyebilir ve edinebilir. AI teknolojilerine dayalı ofis senaryolarını belirler, böylece kullanıcılar bir konuşma, toplantı veya diğer çalışma senaryosunda bir bağlantıya tıklayarak hızlı ve kolay bir şekilde yeni bilgileri öğrenebilir.

Proje, 2021 yılının başında başlatıldı ve yayınlanan sürüm Eylül 2021'de kullanılabilir hale geldi. Yazılım çevrimiçi olarak güncellenmektedir. Geliştirme ekibi Pekin'de bulunmaktadır. Farklı roller ve işlevlere sahip işletme kullanıcıları için anket ve röportaj yoluyla kullanıcı araştırması yaptık. Bu sayede, bilgi üretimi ve birikimi konusunda işletme çalışanlarının ağrı noktalarını anlamakla kalmadık, aynı zamanda önemli işlevlere karşı bilgi organizasyonu ve uygulama alışkanlıklarını derinlemesine keşfettik.

Şu anda işletmeler, bilgi yönetimi için çoğunlukla geleneksel yönetim yazılımlarına ve tam zamanlı personellere güvenmektedir. Şimdi iki ana zorlukla karşı karşıyayız. AI'yi ürün tasarımında derinlemesine entegre etmek ve işletme bilgilerini daha sistematik bir şekilde entegre etmek ve dağıtmak, veri sorgulama verimliliğini artırmak. Kişilere dayalı olarak bilgiyi belirli senaryolarla ilişkilendirmek ve her üyenin birden çok senaryoda hızlı ve kolay bir şekilde yeni bilgi öğrenmesini sağlamak.

AI'ya bağlı olarak, işletmelerin yüksek değerli bilgileri biriktirme ve yeniden kullanma çözümleri sunuyoruz. Net bilgi sınıflandırması, kişiselleştirilmiş öneriler ve ofis senaryolarıyla birleştirilmiş bilgi uygulaması aracılığıyla veri kullanımını artırıyoruz; yüksek hızlı iterasyona rağmen iş içeriklerinin tanımlanması ve dönüştürülmesine dayalı olarak işletme sürdürülebilir bilgi birikimini sağlıyoruz. Her çalışanın işletme bilgi birikiminin faydalarını adil ve verimli bir şekilde deneyimlemesini sağlıyoruz.

Infoflow Knowledge Management, 2022'de A' Interface, Interaction and User Experience Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, sanatta, bilimde, tasarımda ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, yaratıcı ve mükemmel tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd.2020
Proje Ekibi Üyeleri: Ying Li,Wei He,Meng Xu,Yang Zhang,Xiying Wang,Junjie Huang
Proje Adı: Infoflow
Proje Müşterisi: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd


Infoflow IMG #2
Infoflow IMG #3
Infoflow IMG #4
Infoflow IMG #5
Infoflow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun