Huizhou Bay Resort: Doğa İle Symbiozda Bir Tatil Kulübü

Zou Hongbo'nun Doğadan İlham Alan Tasarımı: Sadelik ve Modern Zanaatın Üstün Güzelliği

Doğadan ilham alarak dünyayı dairesel bir ifadeyle yansıtan Zou Hongbo, Huizhou Bay Resort projesinde yüksek sadelik ve modern zanaatin nihai güzelliğini araştırıyor. Doğal ahşap rengi ve dış mekan manzarasının birleşimi, mekanda sıcak bir denge güzelliği oluşturuyor.

Projenin ana malzemeleri arasında ahşap, Yabo gri mermer, Yeşim yeşil mermer, Bronz metal ve laminasyonlu cam bulunuyor. Toplamda 836 metrekarelik bir alana yayılan bu proje, Mayıs 2020'de Çin'in Guangdong Eyaleti, Huizhou'da tamamlandı.

Projenin tasarım sürecinde, her bir doğal malzemenin derinlemesine anlaşılması ve uygulanması büyük önem taşıdı. Tasarım sürecinde her bir alanın yaratılmasında özen gösterildi, çeşitli unsurların eklenmesi arzusu kısıtlandı ve doğal ışıkla birleşen malzemelerin güzelliği hissedildi.

Tasarımın en büyük zorluklarından biri, sürekli doğal ahşap rengin iç mekan ve dış mekan ışığı ile birleşimini sağlamaktı. Doğa ve iç mekan tasarımının birleşimini kullanarak doğal ışığın maksimum kullanımını sağlamak ve rahat, doğal ve dinlendirici bir iç mekan ortamı yaratmak hedeflendi.

Zou Hongbo'nun tasarım notlarında belirttiği gibi, doğadan ilham alarak dünyayı dairesel bir ifadeyle yansıtmak, yüksek sadelik ve modern zanaatin nihai güzelliğini araştırmak önemli bir nokta. Doğal ahşap rengi ve dış mekan manzarasının birleşimi, mekanda sıcak bir denge güzelliği oluşturuyor.

Proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödülünü kazandı. Bu ödül, teknik özelliklerinin gücü ve muhteşem sanatsal becerisi ile hayranlık uyandıran, mükemmel seviyede bir başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.

Projenin telif hakkı Zou Hongbo'ya aittir. Herhangi bir fikri mülkiyet, patent, ticari marka veya tescilli telif hakkı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zou Hongbo
Görsel Kredileri: The copyright of this project belongs to Zou Hongbo.
Proje Ekibi Üyeleri: Zou Hongbo
Proje Adı: Huizhou Bay Resort
Proje Müşterisi: Zou Hongbo


Huizhou Bay Resort IMG #2
Huizhou Bay Resort IMG #3
Huizhou Bay Resort IMG #4
Huizhou Bay Resort IMG #5
Huizhou Bay Resort IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun