Tai Chi: Kao Jui-Chang'ın İç Mekan Tasarımı

Yeni Bir Ev Tasarımında Dengenin ve Zarafetin Mükemmel Birleşimi

Ev sahibi ve ev sahibesinin farklı tercihlerinden esinlenen Kao Jui-Chang, Tai Chi'nin felsefesini bir iç mekan tasarımına dönüştürdü. Bu tasarım, yaşam alanlarının makul bir şekilde bölünmesi ve zarif, yumuşak, sakin renklerin kullanılmasıyla hem birlikte yaşama arzusunu hem de bağımsız programları ve etkinlikleri sürdürme isteğini yansıtıyor.

330 metrekarelik bu alan, yeni inşa edilmiş tek katlı bir konut biriminin planlaması için tasarlandı. Ana trafik akışı, giriş holünden geçerek sol ve sağa dallanıyor. Zarif, yumuşak ve sakin renk ayarları, açık ve derin kamusal alanı başlatıyor. Bu yaşam alanlarının makul bölünmesi, Tai Chi'nin iki moda gelişmesi gibi, iki tarafın bir olduğu kadar esnek olduğu bir harmoni yaratıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi için, her köşede malzemeler ve kurulumlar dikkatlice tasarlandı. Kamusal alanların duvarları ve zeminleri, sert, kaliteli ve düzgün büyük taş tuğlalarla kaplandı. Belirli tasarım detayları için bej mat taş malzemeleri kullanıldı, bu da bir konuta uyum ve sıcaklık katıyor. Tavanlara mineral boyalar uygulandı. Duvarlarda toksik kokuların buharlaşmasını önlemek için yağlı boya kullanılmadı.

Tasarımın etkileşimi, bu projenin üç temel teması olan özlülük, düzenlilik, sağlık ve cilt dostu kalite üzerine kuruludur. Zarif ve ince bir doku altında, dekorun hizmet ömrünü uzatmak ve hizmet yılları boyunca yaşam kalitesinin tutarlılığını sağlamak için bu proje, ses yalıtım matı ile donatılmış ton kontrol tavanları gibi görünmez detaylara ekstra dikkat gösterir.

Proje, Mar. 2021'de Taipei City, Taiwan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, herhangi bir stil kısıtlaması olmaksızın, toz toplamaya kolay olan ilerleyen ve geri çekilen tasarımlardan kaçınmayı içeriyor. Ayrıca, tavanlar, zeminler ve duvarlar arka plan olarak hizmet ederken, insanlar ve mobilyalar alanın ana aktörleri olarak geri kazanılıyor.

Tasarımın ödülleri ve övgüleri arasında, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanması yer alıyor. Bronz A' Design Award, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kao Jui-Chang
Görsel Kredileri: Kao Jui-Chang
Proje Ekibi Üyeleri: Kao Jui-Chang
Proje Adı: Tai Chi
Proje Müşterisi: Kao Jui-Chang


Tai Chi IMG #2
Tai Chi IMG #3
Tai Chi IMG #4
Tai Chi IMG #5
Tai Chi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun