Aedas, Shenzhen'deki Uluslararası Spor ve Kültür Merkezi'ni Tasarladı

Dikey Spor-Kültür Karışımı: Yeni Bir Kentsel İkon

Çin'in en hızlı kentleşen ve gelişen şehri olan Shenzhen'de, Aedas tarafından tasarlanan Uluslararası Spor ve Kültür Merkezi, spor, kültür ve sosyal tesisleri bir araya getiren bir dönüm noktası olacak. Bu merkez, sınırlı bir alanda çok sayıda sosyal etkinliği birleştiren ve profesyonel yarışmalar düzenlemek için spor salonu standartlarını karşılayan bir yapı olacak.

Aedas, Shenzhen'deki Uluslararası Spor ve Kültür Merkezi'ni tasarlarken, geleneksel spor veya kültür merkezlerinin bu yoğun kentsel bağlamda yer almayacağını belirtti. Site sınırlamaları nedeniyle, işlevler ve alanlar dikey olarak üst üste konularak yeni bir tür Dikey Spor-Kültür Karışımı oluşturuldu. Sosyal etkileşimi teşvik etmek için bir dizi kamu alanı, işlevsel alana dahil edildi.

Merkez, spor, kültür ve sosyal tesisleri birleştiren bir dönüm noktası olacak. Üç ana bölüme ayrılan merkez; Ofis, Arena ve Çok Fonksiyonlu alan olacak. Farklı mekanların farklı mekansal gereksinimleri olduğu için, asma kafes sistemi ile sütunsuz bir alan, mekansal düzenlemelerde büyük esneklik sağlayacak. Merkez, yarışmalar ve sergiler için profesyonel mekanlar sağlamanın yanı sıra, vatandaşlar için boş zaman aktiviteleri için bahçeler ve koşu parkuru da sunacak.

Merkezin tasarımı, asma kafes yapısal sistemi kullanılarak gerçekleştirildi. Bu sistem, mekanın esnekliğini ve kullanımını artırırken, aynı zamanda geniş, sütunsuz alanlar oluşturmayı mümkün kılar.

Shenzhen'deki çağdaş kültür ve spor tesislerinin gelişimine bakıldığında, şehrin tarihinde iki dalga olduğu görülüyor. Bunlar 1980'ler ve 2000'lerde yaşandı. Zamanın gelişimiyle, mekanların tasarımı daha büyük hale geldi ve fonksiyonların kullanımı daha kapsamlı hale geldi.

Aedas tarafından tasarlanan Uluslararası Spor ve Kültür Merkezi, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve harika sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Aedas
Görsel Kredileri: Image #1: Aedas Image #2: Aedas Image #3: Aedas Image #4: Aedas Image #5: Aedas Video Credits: Aedas
Proje Ekibi Üyeleri: Chris Chen, Leon Liang, Ruixing Lu, Te He, Dorothy Law, Kehao Deng, Xiaoyue Hu, Kemou Nie, Claudia Chu
Proje Adı: International Sports and Culture Center
Proje Müşterisi: Aedas


International Sports and Culture Center IMG #2
International Sports and Culture Center IMG #3
International Sports and Culture Center IMG #4
International Sports and Culture Center IMG #5
International Sports and Culture Center IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun