Dahua Park City: Doğa ile Bütünleşen Yenilikçi Mimarlık

Shanghai Puspace Architectural Design Co tarafından tasarlanan etkileyici bir sergi alanı

Dahua Park City, Shanghai Puspace Architectural Design Co tarafından tasarlanan ve çevresindeki doğal güzelliklerden ilham alan bir sergi alanıdır. Bu proje, Baisha Lake Area'nın kentsel tasarımının bir parçasıdır ve hem mevcut işlevsel talepleri karşılamalı hem de bölgenin genel imajını temsil etmelidir.

Proje, dağlar ve bir göl arasında yer alıyor. Ana bina, bir balığı andıran bir tasarıma sahip. Çok katmanlı teraslar ve geniş Fransız pencereleri, çevredeki manzarayı maksimize eder ve mimariyi çevreyle bütünleştirir. Binanın görsel deneyimi, görüş hatlarıyla yakından ilişkilidir. Ne zaman "saklanacağı" ve ne zaman "açığa çıkacağı" tüm projeyi belirleyen anahtardır.

Projeyi gerçekleştirmek için, kavisli cepheyi daha etkili bir şekilde tamamlamak adına farklı boyutlarda üçgen düz paneller seçildi ve bunlar entegre bir kavisli yüzey oluşturacak şekilde bir araya getirildi. Her alüminyum plakanın beş diğer plaka ile bağlantılı olması gerektiği için, en büyük zorluk komşu plakaları mükemmel bir şekilde nasıl birleştireceğiydi. İnşaat ekibi, zorlukları en aza indirmek ve inşaatı hızlandırmak için iki üçgen plakayı bir birim halinde birleştirdi.

Projenin brüt taban alanı 2.200 metrekare, arsa alanı ise 5.000 metrekare. Bu etkileyici yapı, "yüzen bina", "sergi", "DAHUA GROUP", "PUSPACE", "PARAMETRIK" gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Projenin gerçekleştirilmesi, Shanghai Puspace Architectural Design Co. ve diğer ekip üyelerinin yakın işbirliği gerektirdi.

Proje, 2018'de başladı ve 2020'de tamamlandı. Yer olarak Yunnan Eyaleti, Kunming Şehri, Panlong Bölgesi seçildi. Tasarım sürecinde, sadece mevcut kullanım ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda tüm bölgenin imajını da sunmak gerekiyordu. Ayrıca, 2.276 benzer ama farklı panellerin işlenmesi ve montajı gibi kavisli perde duvarlarının tasarımı ve inşaatında büyük zorluklar vardı.

Binanın görsel deneyimi, görüş hatlarıyla yakından ilişkilidir. Ne zaman saklanacağı ve ne zaman açığa çıkacağı, tüm projeyi belirleyen anahtardır. Siteye giden dar yol, huzurlu bir dönemeçli yola dönüştürüldü ve yol boyunca değişen deneyimler yaratıldı. Bina, karmaşık kavisli formları benimsedi, bu da çok seviyeli mekanları belirledi. İç dolaşım rotası, bir mekansal sıra oluşturdu ve göl manzarasını kucakladı, böylece hoş deneyimler sağladı.

Proje, 2022'de Altın A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nü kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shanghai Puspace Architectural Design Co
Görsel Kredileri: ARCHITRANSLATOR, 10 STUDIO
Proje Ekibi Üyeleri: Shanghai Puspace Shanghai Puspace Architectural Design Co.
Proje Adı: Dahua Park City
Proje Müşterisi: Shanghai Puspace Architectural Design Co


Dahua Park City IMG #2
Dahua Park City IMG #3
Dahua Park City IMG #4
Dahua Park City IMG #5
Dahua Park City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun