QR Coder: Geleneksel Damgayı Modern Teknolojiyle Buluşturan Tasarım

Zongyue Yang'ın QR Kodlarını Kullanarak Yeniden Şekillendirdiği Damga Tasarımı

Geleneksel damgaların işlevselliğini QR kodlarıyla birleştiren Zongyue Yang, modern yaşamda QR kodlarının kullanım alanlarını genişletmek için ilham aldığı bu tasarımıyla dikkat çekiyor.

QR Coder, Zongyue Yang'ın geleneksel damgaları ve QR kodlarını birleştirerek oluşturduğu yenilikçi bir tasarım. QR kodları, modern yaşamda giderek daha fazla kullanılmaya başlandı. Yang, bu tasarımında QR kodlarının kullanım alanlarını genişletmek için ilham aldı.

QR Coder'ın en dikkat çeken özelliği, elektronik bir QR kod damgası olması. Geleneksel damgalar ve QR kodlarından ilham alınarak oluşturulan bu tasarım, iki boyutlu kodların giderek daha fazla senaryoda kullanılması ve daha fazla bilgi taşıyabilme özelliğiyle öne çıkıyor.

ABS malzeme kullanılarak üretilen QR Coder'ın tabanı, kullanıcının soğuk hissetmesini engelleyecek şekilde yavaş ısı iletimine sahip. ABS malzeme, güçlü darbe direnci, çizilme direnci, boyutsal kararlılık gibi özelliklere sahip. Aynı zamanda nem geçirmez, korozyona dirençli ve kolay işlenir. ABS malzeme ayrıca çevre dostu olup, elektrik yalıtımı sağlar ve çok güvenli bir malzemedir.

QR Coder, kullanıldığında üst anahtarı uzun süre basılı tutar ve Bluetooth aracılığıyla cep telefonuna bağlanabilir. Cep telefonunda gereken QR kodu düzenleyebilir ve ardından Bluetooth fonksiyonu aracılığıyla bilgileri QR Coder'a gönderebilirsiniz. Son olarak, damga kutusunu açın ve QR Coder'ı güçlü bir şekilde basın ve iki boyutlu kodu damgalayın.

QR kodlarının geniş depolama, yüksek gizlilik, yüksek izleme, güçlü hasar direnci, geniş yedekleme, düşük maliyet gibi özellikleri bulunuyor. Bu özellikler, formlar, güvenlik ve gizlilik, izleme, lisans, envanter, veri yedekleme vb. için özellikle uygundur. İki boyutlu kodların kullanımının artmasıyla, iki boyutlu kod çevre ürünlerinin pazarı da büyümektedir.

QR Coder, karmaşık bir iç yapıya sahip yenilikçi bir tasarım. Bu projede karşılaşılan en büyük zorluk, işleme uygunluk oranıdır. Ancak, bu zorluklar aşılarak, QR kodlarının taşıdığı doğrulama bilgilerini kullanma eğiliminde olan birçok web sitesine ilham veren bir tasarım ortaya çıktı.

QR Coder, 2021'de A' Art and Stationery Supplies Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen bir ödüldür. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Bruce Tao
Görsel Kredileri: Creator (Bruce Tao / Designer)
Proje Ekibi Üyeleri: Design leader: Qi Wang, Designer: Ziqi Shao
Proje Adı: QR Coder
Proje Müşterisi: Bruce Tao


QR Coder IMG #2
QR Coder IMG #3
QR Coder IMG #4
QR Coder IMG #5
QR Coder IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun