Emeklilik Hayatı İçin Tasarlanan Sade ve Zarif Bir Ev: Akşam Sisi Sabah Işığı

Jia Ru Chen'in Annesi İçin Tasarladığı Sıcak ve Konforlu Yaşam Alanı

Emeklilik hayatı için özel olarak tasarlanan bu ev, sade ve güzel malzeme özellikleriyle dekore edilmiştir. Bu sayede sakin ve samimi bir yaşam atmosferi yaratılmıştır.

Ev sahibinin annesi için özel olarak düşünülmüş bu yaşam alanı, ailenin paylaştığı bir mekan olarak tasarlanmıştır. Geniş ve temiz bir çevrede, sadece gerekli yapılar ve objeler bulunmaktadır. Bu sayede annenin evi temizlemesi için hiçbir engel oluşmamaktadır.

Koridor ve yaşam alanlarındaki duvarlar, parçalı yapılarla inşa edilmiştir. Oturma odası ve yemek odası arasında şeffaf camdan bir sürgülü kapı bulunmaktadır. Oturma odasındaki geniş düz depolama dolapları, temiz ve basit bir çekicilik sergilerken, zarif mobilyalar Japon tarzının belirsiz stilini yaratır.

Projede kullanılan teknolojiler ve malzemeler, evin sade ve sıcak bir izlenim yaratmasını sağlamıştır. Ana yatak odasında bulunan sade açık renkli ahşap dolaplar ve gizli giyinme odası, temiz, basit ve sıcak izlenimler oluşturur. Koyu gri mermer ve taşlarla dekore edilen banyo, sakin bir atmosfer yaratırken, alüminyum çerçeveli aynalar iç mekanı genişletir.

Ev, bol miktarda doğal ışıkla doldurulmuştur. Bu sayede anne, akşam sisinin ve sabah güneşinin doğal değişimlerine karşı muhteşem bir manzara keyfi yaşayabilir. Ev sahipleri, evin iç tasarımını tüm aile üyeleri için rahat olacak şekilde düşünmüşlerdir. Geniş ve temiz bir çevrede, sadece gerekli yapılar ve objeler bulunmaktadır. Bu sayede annenin evi temizlemesi için hiçbir engel oluşmamaktadır.

Proje, 119 metrekarelik bir alana yayılmıştır ve 2019 yılında Hsinchu, Tayvan'da tamamlanmıştır. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jia Ru Chen
Görsel Kredileri: Jia Ru Chen
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Jia-Ru Chen Designer: Te-Chih Lo
Proje Adı: Evening Mist Morning Light
Proje Müşterisi: Jia Ru Chen


Evening Mist Morning Light IMG #2
Evening Mist Morning Light IMG #3
Evening Mist Morning Light IMG #4
Evening Mist Morning Light IMG #5
Evening Mist Morning Light IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun