Dağ Kayası Konforlu Ev: Xu Xu İç Mimarlık Tasarımı

İki Kişilik Amerikan Tarzı Konut: Sağlıklı ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı

Xu Xu Interior Design Co., Ltd. tarafından tasarlanan "Dağ Kayası Konforlu Ev", ev sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda tüm ailenin sağlığını da göz önünde bulunduran bir konut projesidir.

Önceden dört odası olan ev, ev sahiplerinin talebi üzerine iki kişilik ince bir Amerikan tarzı konuta dönüştürüldü. Yeni evin tasarımında, tüm iç mekan düşük formaldehitli malzemelerle dekore edildi. Asya standartlarına uygun olan F 3 sınıfı düşük formaldehitli malzemeler yerine, tasarımcı, tüm ailenin daha güvenli ve sağlıklı bir evde yaşamasını istediği için, çok daha düşük formaldehit emisyonuna katkıda bulunan F1 sınıfı düşük formaldehitli ahşap malzemeler kullandı.

Yeni evin yeni düzeni, alanın ve trafik akışının hassas düzenlemesi sayesinde, ev sahibinin ihtiyaç duyduğu 3 odalı yeni bir ev yaratıldı. Bir oda iki alana bölünerek mutfak ve giyinme odası daha büyük hale getirildi. Gereksiz alanı ortadan kaldıran aktif tasarım fikri, daha geniş ve daha rahat bir iç mekan oluşturdu.

Çoğu mimar tarafından genellikle göz ardı edilen yapıştırıcılar, tasarımcı tarafından sıkı bir şekilde incelendi. Tasarımcı, ahşap kaplamaların ve yapıştırıcılarının düşük formaldehitli olmasını özellikle talep etti. TV duvarı için özel mineral boya da dahil olmak üzere, çevre dostu lateks boyalar, formaldehiti parçalayabilir. Normalde boyalarda 9 ay boyunca bulunan formaldehit, bir ay içinde tamamen parçalanabilir. Çevre dostu boyalar güvenli, çekici, sağlıklı ve çevre dostudur.

Tasarım ekibi, iyi yapı malzemelerinin mantıklı kullanımının doğaya verilen zararı azalttığına ve inşaat maliyetlerini düşürdüğüne kararlı bir şekilde inanıyordu. Doğadan gelen hediyeleri koruma çabaları, insanların çevre ile daha dostane ve sürdürülebilir bir ilişki içinde yaşamasını sağlar.

Proje, 2019 yılının Kasım ayında Taichung, Tayvan'da tamamlandı ve 133 metrekarelik bir alanı kaplıyor. "Dağ Kayası Konforlu Ev", 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: XU XU Interior design co., Ltd.
Görsel Kredileri: Image #1-6: Photographer Cheng-Chi Yen, Mountain Rock Comfy Home, 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Yu-Cheng Lin Designer: Yu-Ru Xu
Proje Adı: Mountain Rock Comfy Home
Proje Müşterisi: XU XU Interior design co., Ltd.


Mountain Rock Comfy Home IMG #2
Mountain Rock Comfy Home IMG #3
Mountain Rock Comfy Home IMG #4
Mountain Rock Comfy Home IMG #5
Mountain Rock Comfy Home IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun