Vienna Park Loft: Zsolt Szalai'nin Üç Katlı Çatı Katı Dönüşümü

Özgün Tasarımı ve Benzersiz Özellikleriyle Lüks Bir Yaşam Alanı

Zsolt Szalai'nin tasarladığı Vienna Park Loft, klasik bir dairenin temel alanlarının yanı sıra, genellikle bulunması zor olan özel odalar için alan yaratma ilhamıyla hayata geçirildi. Üç katlı bir çatı katının dönüştürülmesi projesi olan bu tasarım, var olan küçük parçaları çözerek geniş bir lüks daire oluşturma amacını taşıyor.

Zsolt Szalai, bu projede DuPont Corian, ahşap, patinajlı çelik, Corten çelik ve aynalar gibi malzemeleri kullanmış. Çoğu heykel, patinajlı çelik ve Corian'dan yapılmış. Ayrıca iç ve dış mekan kullanımı için Corten çelik de kullanılmış. İç mekan için kullanılan Corten çelik, paslanmayı durdurmak ve malzemenin aşınmasını önlemek için mühürlenmiştir.

Loft, yaklaşık toplam 250 metrekare büyüklüğünde. Tasarım, müşterinin tüm gereksinimlerini ve isteklerini benzersiz bir şekilde gerçekleştirdi. Malzeme ve renk seçimi, sanatçının heykellerinde özel tasarım dilinin kendini ifade etmesi için bilinçli bir şekilde azaltıldı. Bu lofta özel özellikler vermek ve dikkat çekici aksanlar koymak önemliydi.

Proje, 2021'de başladı ve 2023'ün başlarında sona erdi. Viyana, Avusturya'nın 4. bölgesinde yer alıyor. Becerikli planlama sayesinde, tasarımcı bu loftun klasik ve temel alanlarından bile sanat eserleri yaratabildi. Normal bir merdiven korkuluğu yerine, ziyaretçileri sutil bir şekilde açık ana yaşam alanının bulunduğu bir sonraki kata yönlendiren sanatsal heykeller yaptı.

Projenin en önemli kısmı, klima üniteleri ve denetim açıklıkları gibi yararlı eşyaların heykellerin içinde veya arkasında bulunacak şekilde tasarlanması ve planlanmasıydı. Tüm bu ekipmanlar, onarımlar ve bakım için her zaman erişilebilir olmalıdır. Bu tasarım, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zsolt Szalai
Görsel Kredileri: 1: Photographer Zsolt Szalai, Staircase one, 2023 2: Photographer Zsolt Szalai, Corian relief wall, 2023 3: Photographer Zsolt Szalai, Upper floor, 2023 4: Photographer Zsolt Szalai, Kitchen, 2023 5: Photographer Zsolt Szalai, Staircase two, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Zsolt Szalai
Proje Adı: The Vienna Park Loft
Proje Müşterisi: Zsolt Szalai


The Vienna Park Loft IMG #2
The Vienna Park Loft IMG #3
The Vienna Park Loft IMG #4
The Vienna Park Loft IMG #5
The Vienna Park Loft IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun