Arena Kitchen: Doğanın Ritmini Yansıtan Tasarım

Novus Penetralis Limited, Hong Kong'daki Arena Kitchen'ı Dönüştürüyor

Novus Penetralis Limited, Hong Kong'un en popüler etkinlik ve sergi mekanı olan Arena Kitchen'ı, doğadan ilham alan ve deniz dalgalarının organik hatlarını yansıtan bir tasarımla yeniden şekillendiriyor.

Novus Penetralis Limited, Arena Kitchen'ı dönüştürürken, şehrin göz ardı edilen doğal güzelliklerine komşu olan bu mekanı, iş ve boş zamanların buluştuğu bir yer haline getiriyor. Tarihli bir restoranı çok amaçlı bir etkinlik-yemek mekanına dönüştürürken, çok seviyeli tavanına, altyapısına ve açık zeminini süsleyen taşınabilir mobilyalarına organik deniz eğrilerinden esinlenen yeni bir görsel dil uygulanıyor. Nötr bir renk paleti kullanılarak her türlü etkinlik ve parti büyüklüğü için ideal bir mekan oluşturacak şekilde sakin bir cazibe ve rahatlık yaratılıyor.

Bu tasarım, eski bir lokantadan sofistike bir açık zeminli restorana dönüşümü sağlıyor. İçerisinde samimi bir yemek-bar alanı ve mermer döşemelerle ve enine dalga şeklinde bir bölmeyle ayrılan bir dış mekan kafe alanı bulunuyor. Kafe alanı, çok seviyeli tavanından konkav projeksiyon duvarına, bar tezgahına ve alanlar arasında akışkanlık sağlayan taşınabilir mobilyalara kadar uzanan dalga eğrilerine karşı doğal ışığı taklit eden bir ışıkla doludur. Ahşap aksanlı duvarlar, mekanı ve mağaza önünü ısıtır ve her etkinlik için stil ekler.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde, dikkatlice yerleştirilmiş LED ışıklarla vurgulanan bir projeksiyon duvarına doğal olarak akış sağlayan kavisli tavan kullanılıyor. Taşınabilir mobilyalar, mekanı optimize etmek ve açık zemindeki dalga şeklindeki bölmeyle sürekli bir ritim oluşturmak için zemini süslüyor. Altta yatan nötr palet, sıcaklık için ahşap kaplama panellerle eşleştirilirken, mermer masa üstleri sınıfı yansıtıyor. 7 metrelik bar tezgahı, daha bütünsel bir his için sahte mermer kaplama özelliği taşıyor ve akıcı bir şekilde sergilenen rafı tamamlıyor.

Restoran, 1.700 metrekarelik bir iç ve dış mekan alanına sahip olup, açık zemin planına akış sağlayan bir mermer al- götür tezgahını içerir. Taşınabilir mobilyalar ve dalga ilhamlı bir bölme ile çizilmişler, çeşitli etkinlikler için çok yönlü bir arka plan görevi görürler. Beyaz bir akrilik özellik duvarı (tematik olarak güncellenmiş) ana sahneyi alır, ahşap kaplama mobilya ve armatürlerle tamamlanır. Yuvarlak tavan, doğal olarak bir projeksiyon duvarına dönüşür ve dikkatlice bir kapıyı gizler.

Novus Penetralis Limited ekibi, tasarım ve yenileme sürecinin Hong Kong Havaalanı Otoritesi tarafından belirlenen katı düzenlemelere uygun olduğunu sağlamak için baştan sona müşteri ve tesis yönetim ekibi ile yakından çalıştı. Proje, dört aylık sıkı bir zaman çerçevesinde, kavramdan uygulamaya tamamlandı ve müşteri ile yapılan titiz araştırmalar ve toplantıların sonucuydu. Açılışından kısa bir süre sonra, müşteri pandemiye rağmen işlerinde hemen bir artış bildirdi.

En büyük zorluk, restoranın bulunduğu havaalanı yakınında ilgili otoriteler tarafından getirilen bina düzenlemelerine ve katı gerekliliklere tam uyum sağlamaktı. Organik dalga şeklinde bir tasarım benimsemek, herhangi bir armatür veya mobilyada keskin kenarların veya derz hatlarının bulunmaması anlamına gelir ve dikişsiz bir süreklilik yaratır. Mekanı maksimize etmek için tüm mobilyalar, bölme dahil, taşınabilir ve kolayca saklanabilir.

Arena Kitchen, Hong Kong'un en popüler etkinlik ve sergi mekanıdır ve denize komşudur. İki bölüme ayrılan bir mekan; samimi bir yemek/bar alanı ve dış mekan kafe alanı, çok seviyeli tavanından özellik duvarına ve açık zemindeki dalgalı bölmesine kadar tüm alanda dalga ilhamlı bir görsel dil uygulanmıştır. Yemek alanı, doğal ışığı taklit eden dim edilebilir LED ışıklarla aydınlatılır ve sakin bir cazibe ve rahatlık yaratmak için nötr bir palet kullanılır. Mekanı maksimize etmek ve alanlar arasında akışkanlık sağlamak için taşınabilir mobilyalar seçilmiştir.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerirken, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Novus Penetralis Limited
Görsel Kredileri: All Images: Photographer William Fung, Arena Kitchen, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: TENNIEL TSANG KATHY LI ELVA TAM
Proje Adı: Arena Kitchen
Proje Müşterisi: Novus Penetralis Limited


Arena Kitchen IMG #2
Arena Kitchen IMG #3
Arena Kitchen IMG #4
Arena Kitchen IMG #5
Arena Kitchen IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun