YY Sports: Post-İnsan Dönemini Yansıtan Yenilikçi Bir Fitness Kulübü

Arthur Yang'ın Tasarladığı YY Sports, Teknoloji ve Estetiği Birleştirerek Yeni Bir Toplum ve Grup Oluşturuyor

1960'ların ardından, bazı gelişmiş ülkelerin bilgi toplumuyla karakterize edilen postmodern döneme girişi, modern bilim ve teknoloji ile en son kavram ve estetik bilincin birleşmesi sonucu, insanın kısmi bir yapay tasarım, yapay dönüşüm, yapay güzelleştirme, teknik simülasyon ve teknik inşa sürecine girdi. Bu süreç, bazı yeni toplumlar ve gruplar oluşturdu. Bu insanlar artık saf doğal kişiler veya biyolojik varlıklar değil, teknik bir işlem veya elektronik, bilgi tarafından oluşturulan bir "yapay insan" haline geldi. Peki, "post-insan" bilgileriyle dolu bu spor salonunda insanlar kendilerini şekillendirirken daha fazla hayal gücüne yer var mıdır?

Proje, Çin'in en kuzeydeki büyük şehri Shenyang'da, en işlek ticari caddede bulunan Spor mağazasının en üst katında yer alıyor. Spor markası YY Sports, üretim, işleme, toptan ve perakende satışı birleştiren büyük bir spor giyim şirketidir.

Projenin gerçekleştirilmesinde Paslanmaz Çelik, Cam, Yapay Ahşap, Alev geciktirici kumaş, Alev geciktirici Kaya Pamuğu, Sürükleyici LED Ekran, Terrazzo gibi malzemeler kullanılmıştır. Proje, 2000 metrekarelik bir alana yayılmıştır.

Arthur Yang ve ekibi, projeyi gerçekleştirmek için siteyi doğru bir şekilde araştırdı ve bilgisayar 3D modelleme yardımıyla deneyim ve pratiği kullandı. Tasarım alanının pratik operasyonel özelliklerini tekrar tekrar incelediler.

Projenin en büyük zorluğu, bu teknolojiyle donatılmış post-insanların gerçek görünmesini sağlamaktı. Bu, sonunda tamamen 3D modelleme ve 3D baskı ile tamamlandı.

YY Sports projesi, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı becerileri sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Arthur Yang
Görsel Kredileri: XIN AN ZHOU
Proje Ekibi Üyeleri: YE YANG XIN AN ZHOU
Proje Adı: YY Sports
Proje Müşterisi: Arthur Yang


YY Sports IMG #2
YY Sports IMG #3
YY Sports IMG #4
YY Sports IMG #5
YY Sports IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun